Експрес-лобіо готується з простих інгредієнтів, страва виходить бюджетним і неймовірно ніжним)
Інгредієнти
Вода – 150 мл | |
Квасоля – 200 грам у мене біла | |
Морква – 1 велика | |
Цибуля – 2 середні | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження | |
Часник – 2 середніх зубчики | |
Кріп – 0,5 пучка | |
Перець салатний – 3 середніх у мене заморожений | |
Сода – 1 ч. ложка без гірки для квасолі |
Пам’ятаю момент, коли вперше спробувала класичне лобіо з волоськими горіхами. Неймовірне поєднання квасолі та горіхів, і хоч квасоля вважається важкою на шлунок, блюдо виявилося поживним, легким і дуже ніжним, тому було прийнято рішення приготувати вдома.
Класичне лобіо готується з червоної квасолі, спецій, горіхів. Але так як син живиться стравами з загального столу, то довелося модернізувати рецепт і готувати “під себе”.
Лобіо успішно прижилося в нашому будинку, готуємо його часто і не лише в піст. Пропоную Вашій увазі рецепт Експрес – лобіо)
Готову набряклу квасолю промиваю від соди і ставлю варити на великий вогонь, щоб було швидше. Зварену квасолю відкидаю на друшляк, промиваю в холодній воді, прибираю шкірку (якщо з’явилася після варіння) і додаю в сковороду до овочів, перемішую, додаю трохи води і протушую.
Сюди ж додаю і томатний сік (у мене домашній), тушу. І в цей час тисну ножем 2 зубчики часнику для запаху і дрібно рублю разом з кропом додаю в сковороду, перемішую і тушу.
На сухій сковороді підсмажую білий хліб і викладаю на тарілку. Експрес – лобіо готово. Його можна подавати як самостійне блюдо, на гарнір. У мене сьогодні лобіо і хлібці.
Смачної вечері!
Покроковий рецепт
Для лобіо на швидку руку беру квасоля, яка є сьогодні у нас біла. Її, як правило, замочую на ніч, але сьогодні все в поспіху, тому на 20 хвилин у гарячу воду з 1 ч. ложкою соди. Поки квасоля замочується, ріжу півкільцями цибулю і пасерую його. Морква натираю на крупній тертці і додаємо до цибулі, перемішую і протушую.
Тонкою соломкою нарізаю салатний перець (у мене заморожений, тому обдаю гарячою водою і прибираю зайву рідину), і додаю в сковороду до цибулі і моркви, смажу, постійно помішуючи.
Готову набряклу квасолю промиваю від соди і ставлю варити на великий вогонь, щоб було швидше. Зварену квасолю відкидаю на друшляк, промиваю в холодній воді, прибираю шкірку (якщо з’явилася після варіння) і додаю в сковороду до овочів, перемішую, додаю неммного води і протушую.
Сюди ж додаю і томатний сік (у мене домашній), тушу. І в цей час тисну ножем 2 зубчики часнику для запаху і дрібно рублю разом з кропом додаю в сковороду, перемішую і тушу.
На сухій сковороді підсмажую білий хліб і викладаю на тарілку. Експрес – лобіо готово. Його можна подавати як самостійне блюдо, на гарнір. У мене сьогодні лобіо і хлібці.
Смачної вечері!