Філе коропа в пікантному часниковому соусі з кабачками

Філе коропа в пікантному часниковому соусі з кабачками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Короп в часникової заправки – ідеальна рибна закуска універсальної подачі.

Інгредієнти

Паприка – за смаком
Сіль – за смаком
Часник – 3 зубки
Короп – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Кабачок – 1 шт.
Чорний перець – щіпка
Лимонний сік – 1 ч. л.

Як приготувати Філе коропа в пікантному часниковому соусі з кабачками

Короп в часникової заправки – смачне і пікантне блюдо на швидку руку. Риба, приготовлена за таким рецептом, виходить ніжною, пряної і без кісточок. Рецепт підходить для адаптації на сковороді, грилі або в духовці.

Покроковий рецепт

Вимити карпа. Очистити від луски, випатрати рибу. Зрізати з філе коропа гострим ножем, рухаючись по кістках. Сам скелет можна використовувати для приготування юшки.

Кожне філе надрізати хрест-навхрест, щоб зруйнувати великі кістки в спинці.

Натерти рибне філе сіллю і перцем.

Змішати подрібнений часник з рослинним маслом, паприкою, перцем, лимонним соком і сіллю. Перемішати суміш і залишити настоюватися на п’ять хвилин.

Натерти приготованим соусом рибне філе. Накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину.

Тепер рибне філе можна приготувати абсолютно будь-яким способом. Можна обсмажити на грилі.

А можна викласти на подушку з рубленого кабачка і відправити в духову шафу.

Готову страву подавати до столу гарячим.

Такий ароматний і пікантний карт відмінно підкреслить страви з коренеплодів, рису і салати зі свіжих овочів. Приємного апетиту!