Короп в часникової заправки – ідеальна рибна закуска універсальної подачі.
Інгредієнти
Паприка – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Часник – 3 зубки | |
Короп – 1 шт. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Кабачок – 1 шт. | |
Чорний перець – щіпка | |
Лимонний сік – 1 ч. л. |
Короп в часникової заправки – смачне і пікантне блюдо на швидку руку. Риба, приготовлена за таким рецептом, виходить ніжною, пряної і без кісточок. Рецепт підходить для адаптації на сковороді, грилі або в духовці.
Покроковий рецепт
Вимити карпа. Очистити від луски, випатрати рибу. Зрізати з філе коропа гострим ножем, рухаючись по кістках. Сам скелет можна використовувати для приготування юшки.
Кожне філе надрізати хрест-навхрест, щоб зруйнувати великі кістки в спинці.
Натерти рибне філе сіллю і перцем.
Змішати подрібнений часник з рослинним маслом, паприкою, перцем, лимонним соком і сіллю. Перемішати суміш і залишити настоюватися на п’ять хвилин.
Натерти приготованим соусом рибне філе. Накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Тепер рибне філе можна приготувати абсолютно будь-яким способом. Можна обсмажити на грилі.
А можна викласти на подушку з рубленого кабачка і відправити в духову шафу.
Готову страву подавати до столу гарячим.
Такий ароматний і пікантний карт відмінно підкреслить страви з коренеплодів, рису і салати зі свіжих овочів. Приємного апетиту!