Риба Кижуч під морквяно-імбирним соусом

Цікавий ніжний смак соусу з гострим пікантним імбиром внесе нові нотки у вашому смаковому словника.

Інгредієнти

Морква – 1 шт.
Імбир – 10 г (або більше за смаком)
Вершки – 50-100 мл
Сік лимона – 2 ст. л.
Вершкове масло – 1 ст. л.
Хмелі-сунелі – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Риба – 2 стейка (Кижуч)
Рослинне масло – для обсмажування риби

Як приготувати Риба Кижуч під морквяно-імбирним соусом

Цікавий ніжний смак соусу з гострим пікантним імбиром внесе нові нотки у вашому смаковому словника. Вживаючи цей соус, ні за що не здогадаєшся, з чого він зроблений. Хоча всі інгредієнти прості і зазвичай зберігаються у нас в холодильнику.

Покроковий рецепт

Моркву та імбир почистити, нарізати крупно гуртками. Обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

Додати води і тушкувати до готовності моркви.

Тим часом на розпечену сковороду гриль викласти рибу. Посолити, поперчити. Обсмажити до золотистого кольору 5 – 7 хвилин.

Перевернути. Обсмажити з іншого боку, вже на помірному вогні, при цьому не забувши посолити і поперчити.

Тушковану моркву з імбиром перекласти разом з рідиною, що залишилася в блендер. Видавити сік свіжого лимона. Збити до утворення однорідної кашки. Додати вершки до бажаної консистенції. Посолити, приправити спеціями. Перемішати.

Ось що повинно вийти.

Рибку викладаємо на плоску тарілку. Поливаємо морквяно-імбирним соусом. Прикрашаємо зеленню. Вживаємо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Вершковий рибний суп з брокколі і зеленим горошком