Рибні котлети з щуки в хрусткій паніровці

Рибні котлети з щуки в хрусткій паніровці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів страв із риби, пропонуємо посмажити смачні і ситні котлети з щуки. Рибні котлети виходять з хрусткою скоринкою, адже для обвалювання будуть використовуватися панірувальні сухарі.

Інгредієнти

Щука – 2 штуки 250-300 гр
Цибуля – 1 штука
Батон – 100 гр
Молоко – 100 мл
Яйце – 1 штука
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком для рибних страв
Панірувальні сухарі – 4 ст. ложки
Масло рослинне – 40 мл

Як приготувати Рибні котлети з щуки в хрусткій паніровці

У нашому рецепті основним інгредієнтом є щука. У нас вже вона випотрошена, очищена від луски і плавників. Підготовлені рибні тушки ми заморозили. Для приготування котлет рибку потім розморозили.

Щука подрібнюється до стану однорідного фаршу. В рибний фарш ми додали м’якоть батона, який попередньо потримали в молоці. Для соковитості в рибний фарш також введено подрібнену ріпчасту цибулю. Смажаться котлети з щуки на рослинному маслі в сковороді. Подробиці приготування рибного фаршу розкриті в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

Отже, заздалегідь дістаємо з морозилки щуку. У нашому рецепті використовуються щучка невеликого розміру. Середня вага однієї щуки – приблизно 250-300 гр. Для приготування рибного фаршу для котлет зрізаємо з тушок голови. Але викидати їх не поспішаємо. Голова щучки – відмінний інгредієнт для варіння апетитною домашньої юшки.

Кожну тушку нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Оскільки щупаки у нас невеликого розміру, хребет і кістки ми не видаляли.

Рибні шматочки тепер слід подрібнити. Ми зробили це за допомогою м’ясорубки. Фарш потрібно прокрутити мінімум 2 рази (адже ми не видалили кістки). Також можна подрібнити щучку, скориставшись блендером. Готовий рибний фарш перекладаємо в підходящу за розміром плашку, в якій буде зручно перемішувати інгредієнти.

Очищаємо для рибних котлеток ріпчасту цибулю. Подрібнюємо на обробній дошці цибулю до стану дрібних шматочків. Цибульну нарізку переправляємо в плашку у рибну масу.

Батон ми заздалегідь замочили в молоці. Тепер віджимаємо розм’яклий батон і додаємо його до інгредієнтів у плашку.

А щоб наші рибні котлети з щуки не розвалилися на сковороді під час смаження, у фарш ми додаємо одне невелике куряче яйце.

Залишилося тільки наші інгредієнти і приправити спеціями. Солимо інгредієнти, підсипаємо відповідні спеції за вашим смаком. Можна ввести спеціальну приправу для рибних страв.

Дуже ретельно перемішуємо чистими руками всі введені інгредієнти.

З отриманого рибного фаршу з щуки формуємо круглі або овальні котлетки. Щоб фарш не прилипав до долонь, змочуємо їх трохи теплою водою. Готові котлетки обвалюємо в панірувальної суміші.

На сковороду вливаємо олію. Добре розігріваємо продукт. Як тільки масло «зашипить», переправляємо на сковороду рибні котлетки.

Підсмажуємо котлети з щуки з двох сторін до засмаженою скоринки. Коли котлетки з щуки будуть готові, можна в кінці смаження трохи додати в сковороду кип’яченої води. Так котлетки стануть ніжніше (але це за бажанням).

Смачні рибні котлети готові! До таким смачним котлеткам відмінно підійде гарнір з картоплі (наприклад, пюре). Приємного апетиту!