Риба річкова, запечена в духовці з цибулею

Смачне рибне блюдо, яке різноманітить ваш щоденний раціон. Пропонуємо вам дрібненьку річкову рибу запекти разом з ріпчастою цибулею в духовці, замаринувавши її з майонезом і томатною пастою.

Інгредієнти

Риба річкова – 500 гр
Цибуля – 1 шт.
Майонез – 3 ст. л.
Паста томатна – 1 ч. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Масло рослинне – 30 мл

Як приготувати Риба річкова, запечена в духовці з цибулею

Для нашого рецепта знадобиться свіжа спіймана рибка. Почистимо рибу, замаринуем разом з подрібненим ріпчастою цибулею, майонезом і томатною пастою. Для запікання візьмемо жароміцну форму.

Покроковий рецепт

Отже, свіжу рибу очищаємо відразу від луски, потрошимо нутрощі. Хвостик і голову залишаємо, оскільки дрібна рибка. Очищену рибку перекладаємо в об’ємну миску.

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. На обробній поверхні нарізаємо цибулю у формі тонких смужок або півкілець. Викладаємо цибульну нарізку в миску до риби.

Для маринування додаємо майонез, томатний соус. Інгредієнти приправляємо сіллю за смаком, меленим чорним перчиком.

Тепер інгредієнти слід добре перемішати, щоб кожна рибка покрилася маринадом і спеціями. Витримати так хвилин 10. За цей час підготувати жароміцну форму, включити духовку, налаштувавши тепловий режим на 200 градусів.

Дно форми заповнюємо рослинним маслом. Рибку з цибулею розподіляємо за формою одним шаром (можна приготувати рибку і на деку).

Рибу разом цибулею в маринаді запікаємо до готовності приблизно 30 хвилин.

Всім приємного перекусу!

Дивіться також:  Форель в духовці з картоплею, у човниках з фольги