Не поспішайте утилізувати кисле молоко, з нього можна замісити дріжджове тісто для домашньої випічки.

Інгредієнти
| Молоко — 1 ст. кисле | |
| Дріжджі сухі — 1 ч. л. | |
| Цукор — 1 ч. л. | |
| Сіль — 1 ч. л. | |
| Борошно — 3,5 ст. | |
| Яйце — 1 шт. |
Якщо у вас залишилося невикористане молоко, і воно скисло, то можна використовувати його для замісу тіста. В процесі нам знадобляться сухі швидкодіючі дріжджі, борошно, яйце. Подробиці у нас в рецепті.
Покроковий рецепт

Молоко підігріваємо, але не кип’ятимо, адже воно просто згорнеться. Температура кислого молока повинна бути приблизно 37 градусів. Виливаємо молоко в миску. Підсипаємо в кисле тепле молоко сухі дріжджі і цукор. Перемішуємо. Залишаємо так хвилин на 10.

За цей час дріжджі утворюють піну над поверхнею молока.

У миску розміром побільше просіваємо борошно пшеничне. У борошно додаємо сіль. Інгредієнти перемішуємо.

Додаємо в борошно одне куряче яйце.
А потім вливаємо пінну масу на дріжджах.
Починаємо замішування дріжджового тіста спочатку виделкою.
Потім процес продовжуємо на столі (дошці). Тісто прибираємо в тепле місце мінімум на 1 годину.
Ось як піднялося наше дріжджове тісто!
Перед випічкою тісто обминаємо руками і починаємо формування пирогів або пиріжків. Приємної вам роботи!