Часниковий хліб до томатного супу або борщу

Пишний дріжджовий хліб з зеленню — пікантний акцент до ваших страв.

Інгредієнти

Дріжджі свіжі — 25 г
Молоко — 200 мл
Сіль — 1 ч. л.
Масло оливи — 2 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Борошно — опціонально (560 м)
Молодий часник — кілька гілочок
Сухий часник — за смаком
Зелена цибуля — невеликий пучок
Вершкове масло — 50 г

Як приготувати Часниковий хліб до томатного супу або борщу

Ароматний і пряний суп із зеленню та маслом – це смачна і дуже апетитна випічка до перших страв. Такий хліб ідеально підійде для томатних супів, борщу, вершкового супу або грибних солянок. Спробуйте спекти такі ласощі і ви точно не розчаруєтеся!

Покроковий рецепт

Для початку потрібно приготувати дріжджове тісто. Для цього необхідно змішати цукор з теплим молоком і дріжджами. Додати ложку борошна і перемішати суміш. Залишити підніматися на чверть години. По закінченні часу влити в опару масло, додати сіль. Замішуючи тісто, поступово всипати борошно — до утворення еластичного грудочки. Маса не має липнути до рук. Відправити тісто підніматися.

Коли тісто піднялося, його потрібно обім’яти і залишити підніматися ще на чверть години.

Помістити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Краще всього брати глиняну. Залишити підніматися на чверть години.

Тим часом потрібно подрібнити цибулю і часник, рубану зелень змішати з вершковим маслом і сіллю за смаком. Зробити на тести надрізи і наповнити їх ароматною начинкою. Відправити хліб в духовку — випікатися до рум’яної скориночки і повністю сухої палички.

Викласти хліб на дерев’яну дошку і дати охолонути.

Подавати ароматний і ніжний хлібець до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Дріжджове тісто для хрусткого хліба в хлібопечі