Сосиски в тесті — смачна випічка з простих інгредієнтів!
Інгредієнти
Сосиски — 12 шт. | |
Молоко — 200 мл | |
Борошно — 500 г+/- | |
Масло рослинне — 2 ст. л. | |
Сіль — щіпка | |
Цукор — 2 ст. л. | |
Дріжджі — 25 г | |
Кетчуп — 1 ч. л. | |
Жовток — 1 шт. |
Сосиски в дріжджовому тесті – ароматна і смачна випічка родом з дитинства. Готуватися блюдо просто і дуже легко!
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно розчинити дріжджі і цукор в теплому молоці. Додати ложку пшеничного борошна і — відправити опару підніматися в тепле місце на 15-25 хвилин.
У готову опару додасть дрібку солі, олію і злегка перемішати компоненти. За бажанням, можна додати в тісто одне яйце.
Всипати борошно і замісити еластичне, нелипким і м’яке тісто. Відправити заготовку в тепле місце на годину — для інтенсивного підйому.
Через годину тісто вже піднялося і готове до роботи. Його потрібно обім’яти з невеликою кількістю борошна, розділити на невеликі шматочки і скачати невеликі смужки.
Загорнути сосиски в смужки тіста. Залишити заготовки в теплому місці на чверть години, щоб тісто расстаивалось.
Тим часом, потрібно збити яєчний жовток з кетчупом для змащування випічки.
Змастити сосиски жовтком з кетчупом і відправити блюдо в духовку, обов’язково заздалегідь розігріту.
Подавати смачну і ароматну випічку до столу. Страва ідеально доповнить перші страви, а також стане поживним перекусом. Приємного апетиту!