Сосиски в дріжджовому тесті по-домашньому

Сосиски в тесті — смачна випічка з простих інгредієнтів!

Інгредієнти

Сосиски — 12 шт.
Молоко — 200 мл
Борошно — 500 г+/-
Масло рослинне — 2 ст. л.
Сіль — щіпка
Цукор — 2 ст. л.
Дріжджі — 25 г
Кетчуп — 1 ч. л.
Жовток — 1 шт.

Як приготувати Сосиски в дріжджовому тесті по-домашньому

Сосиски в дріжджовому тесті – ароматна і смачна випічка родом з дитинства. Готуватися блюдо просто і дуже легко!

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно розчинити дріжджі і цукор в теплому молоці. Додати ложку пшеничного борошна і — відправити опару підніматися в тепле місце на 15-25 хвилин.

У готову опару додасть дрібку солі, олію і злегка перемішати компоненти. За бажанням, можна додати в тісто одне яйце.

Всипати борошно і замісити еластичне, нелипким і м’яке тісто. Відправити заготовку в тепле місце на годину — для інтенсивного підйому.

Через годину тісто вже піднялося і готове до роботи. Його потрібно обім’яти з невеликою кількістю борошна, розділити на невеликі шматочки і скачати невеликі смужки.

Загорнути сосиски в смужки тіста. Залишити заготовки в теплому місці на чверть години, щоб тісто расстаивалось.

Тим часом, потрібно збити яєчний жовток з кетчупом для змащування випічки.

Змастити сосиски жовтком з кетчупом і відправити блюдо в духовку, обов’язково заздалегідь розігріту.

Подавати смачну і ароматну випічку до столу. Страва ідеально доповнить перші страви, а також стане поживним перекусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Булочки цукрові