Солодкий дріжджовий хліб на молоці

Інгредієнти

Дріжджі — 2 +1/4 ч. л. (сухих)
Молоко — 2 склянки
Борошно — 6 + 1/2 склянки (вищого сорту)
Цукор — 1 +3/4 склянки
Сіль — щіпка
Куркума — 1 ч. л. (порошок)
Яйця курячі — 1 шт. (кімнатної температури)
Вершкове масло — 200 г (розм’якшеного)
Яйця курячі — 1 шт. (для глазурі)
Мак — 1 ч. л.

Як приготувати Солодкий дріжджовий хліб на молоці

Давайте приготуємо дуже смачний солодкий дріжджовий хліб на молоці. Адже нічого смачнішого немає домашнього хліба, ще теплого і м’якого! Дріжджове тісто для хліба я готую на молоці без опарним способом. Мені дуже подобається хліб у поєднанні з куркумою, спробуйте теж покласти, не пошкодуєте. Для приготування хліба використовуйте хороші дріжджі і борошно вищого гатунку, і у вас все вийде. Солодкий дріжджовий хліб на молоці я випікаю в духовці. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 краюшки хліба.

Покроковий рецепт

1

У маленькій мисці, в 1 склянці теплого молока розчинити 2 ¼ чайних ложки сухих дріжджів. Дати постояти близько 5 хвилин. Борошно вищого сорту просіяти у велику миску. Додати до 6 склянок борошна 1 ¾ склянки цукру, ¼ чайної ложки солі і 1 чайну ложку куркуми, перемішати. Зробити поглиблення в центрі отриманої суміші. У заглиблення вилити молочну дріжджову суміш, що залишився молоко, 1 куряче яйце, 200 г розтопленого вершкового масла. Замісити тісто до стану пружності.

2

Спочатку воно дуже липке, але згодом, по мірі підсипання невеликої кількості борошна (приблизно ще ½ склянки, не більше), липкість пройде. Остаточний результат — тісто не повинно бути дуже щільним, але і не липнути до рук. Сформувати тісто в кулю і покласти його назад в миску. Накрити миску поліетиленовою плівкою або рушником, залишити тісто підніматися в теплому місці протягом 1,5-2 годин (воно має збільшитися вдвічі).

3

Тісто розділити на 2 рівні частини. Скачати з нього кульки. Покласти кульки на робочу поверхню і за допомогою рук, зробити диски (діаметром близько 20 см, завтовшки 1,2-1,5 см).

4

Деко вистелити пергаментним папером. Коржі з тіста перекласти на деко. Накрити хліб чистим рушником і залишити підніматися тісто протягом 1 години.

5

Розігріти духовку до 190 C градусів. Збитим невеликим курячим яйцем змастити майбутній хліб. На хліб нанести за допомогою вилки штрихування.

6

Посипати зверху маком. Випікати домашній хліб на молоці на середньому рівні вже розігрітій духовці до золотистого кольору (від 30 до 35 хвилин).

7

Вийняти дріжджовий хліб з духовки. Дати повністю охолонути, потім нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Холодний салат зі смажених кабачків під часниковим соусом