Секрети дріжджового тіста

Повірте, готувати дріжджове тісто дуже легко. Залишати в посудину різні продукти,як слід перемішати, помісити,помісити…і в кінцевому результаті отримати масляниста, м’яке, солодкувате тісто.

Інгредієнти

Вода тепла — 0,2 л
Дріжджі свіжі пресовані — 1 пачка (11 г) або 50 г свіжих
Цукор — 2 ст. ложки
Масло рослинне — 2 ст. ложки
Сіль — 0,5 ч. ложки
Борошно — 0,6-0,8 кг

Як приготувати Секрети дріжджового тіста

У будь випічці, мабуть, найважливіша частина – це тісто. Сьогодні відкрию свої спостереження і секрети дріжджового тіста.

Якщо ви боїтеся дріжджів, не беріться за дріжджове тісто. Серйозно. Не беріться, не треба! Багато інших видів тіста відомо в кулінарії, готуйте з іншого. А дріжджове тісто залиште сміливим! Вже вони-то знають, як ним розпорядитися!

Докладний рецепт приготування дріжджового тіста є на цьому сайті.

Покроковий рецепт

Важлива частина в будь випічці — це тісто. Дріжджове тісто виходить масляниста, м’яке, злегка солодкувате . ммммм…. обожнюю!

Тим, хто все-таки боїться дріжджів і бажає спробувати приготувати дріжджове тісто, ділюся деякими спостереженнями…

Є кілька речей, які ви повинні знати перш, ніж почнете готувати випічку з дріжджового рецептом.

Дріжджі мають бути свіжими. Принаймні, не більше, ніж 4 місяці з дати виготовлення. Якщо у вас є сумніви в свіжості, краще купіть нові дріжджі. Також, зберігайте дріжджі в холодильнику — холод зберігає їх свіжими.

Дріжджі люблять теплу воду. Не гарячу, теплу.

Вони також ненавидять сіль, тому додайте її в самий останній момент.

Це нормально, якщо ваше трохи липке тісто при замісі. Сухе тісто — зазвичай щільне тісто, так що не перестарайтеся з борошном.

Коли ви ставите тісто, щоб воно піднялося, переконайтеся, що ви щедро збризнули і тісто, і миску розтопленим вершковим або рослинним маслом. Якщо ви накриваєте миску з тестом поліетиленовою плівкою, змастіть її маслом. Це допомагає тісту піднятися.

Дивіться також:  Швидке тісто для піци на майонезі з цільнозерновий борошном

Щоб добре піднятися, дріжджі потребує теплому місці, без протягів. Я завжди розігріваю мою духовку до 50 градусів, потім вимикаю її і залишаю тісто в закритій духовці, щоб створити для дріжджів ідеальні умови.

Нарешті, після того, як тісто підніметься, разделывайте його, як можна швидше. Чим більше і довше ви торкаєтеся тесту, тим жорсткіше воно стає.

Ось це основні правила роботи з дріжджовим тістом. Не так складно, правда? Це легко, друзі! Якщо я можу зробити це, будь може. Докладний рецепт приготування дріжджового тіста є на цьому сайті. Удачи з тестом!