Пегодя — пиріжки на пару

Час приготування: 3 год 10 хв.

Якщо хочете здивувати гостей, то приготуйте Пегодя. Це повітряні, пишні, смачні пиріжки, які оцінять не тільки дорослі, але і діти.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Борошно — 3,5 склянки
Вода — 1,5 склянки
Соняшникова олія — 2ст.ложки
Свинина — 200гр
Білокачанна капуста — 200гр
Цибуля — 1/2головки
Спеції — за смаком
Дріжджі — 1ч.ложка

Як приготувати Пегодя — пиріжки на пару

Пегодя — традиційне корейське блюдо, схоже на російські пиріжки, тільки на пару. Можна парити пустушки, їх дуже люблять діти є з варенням або джемом.

Покроковий рецепт

1


Просійте борошно, покладіть дріжджі, по пів чайної ложки солі і цукру, перемішайте. Потім поступово вливайте теплу кип’ячену воду і замісіть тісто. Тісто повинне вийти м’якше, ніж на пельмені. Додайте 2 столові ложки полсолнечного масла, добре вимішайте і накрийте харчової плівкою. Покладіть тісто в тепле місце, можна накрити товстою тканиною. Тісто має добре піднятися, збільшитися в 2-3 рази, у мене підіймалася 2 години.

2

Поки тісто піднімається, приготуємо начинку. Для цього наріжте м’ясо на дрібні кубики, соломкою капусту і цибулю півкільцями.

3

Додайте сіль, чорний перець, мелений коріандр за смаком, перемішайте.

4


Тісто піднялося. Злегка умочіть пальці соняшниковою олією і розділіть тісто на невеликі кульки. Вийде 9 штук.

5

Розкачайте тісто, злегка натискаючи на качалку. Воно повинно залишатися повітряним, приблизно 5мм товщиною.

6

Покладіть начинку.

7




Зліпіть краю між собою, по черзі надимая на них пальцями, формуючи косички.

8


Укладіть у мантышницу і залиште на півгодини в теплому місці підніматися.
Краще буде, якщо укладати не так щільно.

9


Поставте паритися, не чекаючи закипання води. Після того, як вода закипіла, залиште пегодя паритися на середньому вогні 40 хвилин. Дуже важливо! Не відкривати кришку, інакше вони осядуть, і не будуть такими повітряними. Коли пегодя пропарити, не відкривайте відразу кришку, дайте постояти 5 хвилин, потім відкрийте і підкладіть кухонну серветку під кришку, щоб пар вызодил поступово. Пегодя не люблять різкого перепаду температури.

10

Готові Пегодя можна розкрити посередині і покласти кррейскую моркву і сою.
Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від приготування.

Дивіться також:  Корейський салат з морквою і морською капустою