Свинячі медальйони-гриль в прянощах

Медальйони на грилі — соковите м’ясо з рум’яною скоринкою для любителів ситних закусок!

Інгредієнти

Часник — 2-3 зубчики
Вершкове масло — 1 ст. л.
Рослинне масло — 1 ст. л.
Базилік — щіпка
Орегано — щіпка
Свиняча вирізка — 250 г
Лист лавра — 2 шт.
Соєвий соус — опціонально
Суміш перців — щіпка
Сіль — за смаком

Як приготувати Свинячі медальйони-гриль в прянощах

Медальйони зі свинини з травами – смачна і ситна закуска на швидку руку. М’ясо виходить ніжним, а кірка на поверхні м’яса – підсмаженою і хрусткою. Всього 15 хвилин і – страва на вашому столі!

Покроковий рецепт

Нарізати вимиту свинячу вирізку на великі шматки — приблизно чотири сантиметри в довжину. Викласти шматочки вирізки волокнами вниз і злегка приплюснути.

Натерти м’ясо сіллю за смаком і свежемолотыми перцями. Дати постояти пару хвилин для маринування.

Розігріти сковорідку-гриль. Підсмажити на двох видах масла часник і сухі спеції до рум’яності. Прибрати часник з вогню, щоб він не горів при смаженні і не давав гіркоту. Обсмажити м’ясо з двох сторін — по 1,5 хвилини з кожного.

Обсмажені медальйони викласти у форму для запікання, застелене фольгою. Покрити боки лавровими листками, викласти поруч часник і кілька горошин перцю. Запікати п’ять хвилин в розігрітій духовці.

Вийняти м’ясо, полити соєвим соусом і відправити в духовку ще на 5 хвилин.

Подавати медальйони до столу з улюбленим соусом.

Акцент м’яса підкреслить зелений соус, барбекю або кисло-солодкий. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свинина, запечена з пряними травами в рукаві