Стейк з яловичини в маринаді з кави виходить з интереесным смаком, соковитим і смачним!
Інгредієнти
Яловичина — 600-700 г (стейк) | |
Кава — 1 чашка (міцного чорного або еспресо) | |
Гірчиця діжонська — 1,5 ст. л. | |
Часник — 2 зубчики часнику (дрібно нарізаний) | |
Цибулю-шалот — 1 шт. (дрібно нарізаний) | |
Бальзамічний оцет — 2 ст. л. | |
Рослинне масло — 1 ст. л. | |
Цукор коричневий — 2 ст. л. | |
Сіль — 1/2 ч. л. (крупної солі) | |
Мелений чорний перець — 1 ст. л. |
Якщо вам коли-небудь не вистачало незвичайного аромату в блюді з м’ясом, то це саме для вас.
Ну, скажімо, це перше пікантне блюдо, яке я полюбив. Стейк з яловичини маринований в каві! Після маринування це шматок м’яса майже як оксамит в роті…
Маринування це відмінний спосіб надати м’ясу цікавий смак і прибрати «жорсткість волокон». Маринад забезпечує ніжність м’яса. Цей процес існує багато років, і це доведено.
Хтось їсть яловичину з-за меншої кількості жиру в ній. Однак, як правило, те, що з низьким вмістом жиру має і невисокий смак. Ось де маринування необхідно, для гри смаків.
Якщо ви бажаєте яловичину, спробуйте приготувати її цим способом.
Покроковий рецепт
Маринувати 2 години
Змішати всі інгредієнти. Вийшов соус (1/4 чашки соусу залиште для подальшого використання). Цим маринадом залити яловичину і маринувати протягом 2 годин (можна і до наступного дня).
Через 2 години (день)…..Якщо стейк яловичини вам здається сухим, полити його невеликою кількістю масла і залишками соусу. Потім відбити м’ясо з обох сторін по 3 хвилини. Дати йому відпочити (м’яса), принаймні 5 хвилин. Відпочинок дуже важливий для цього виду м’яса.
Запікайте і насолоджуйтеся!
Приємного апетиту!