Свинина тушкована з капустою

Якщо ви шукайте рецепт м’ясної страви, які можна приготувати без особливих продуктових витрат, то пропонуємо вам згасити на сковороді свинину. Цей сорт м’яса в рецепті доповнено білокачанної капустою. Поєднання тушкованої свинини і капусти в підсумку дає і ситне, і апетитну страву, яке помітно урізноманітнити ваш обідній перекус.

Інгредієнти

Свинина — 500 г м’якоть
Капуста — 300 гр білокачанна
Морква — 1 штука
Цибуля — 1 штука
Масло рослинне — 40 мл
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Томатний соус — 1 ст. ложка
Вода — 1 стакан кип’ячена

Як приготувати Свинина тушкована з капустою

Основний інгредієнт пропонованого страви – це свинина. Для рецепту бажано використовувати м’ясо без прошарків, з малим вмістом жиру. В ідеалі краще взяти корейку. Готується тушкована свинина на сковороді, але можна зробити м’ясо і в сотейнику. Свинина доповнено подрібненої білокачанної капустою, цибулею і морквою. Готову тушковану свинину можна подати як самостійно або в поєднанні з гарніром (наприклад, картопляним, круп’яних, макаронних). Якщо у вас свинина відмінної якості, то гасіння не займе багато часу.

Покроковий рецепт

Готуємо відповідний за розміром і якістю шматок свинини. М’ясо промиваємо під прохолодною проточною водою, потім, використовуючи паперовий *
рушник, обсушуємо його. Реалізуємо свинину на обробну дошку, гострим ножем нарізаємо її на брусочки. Можна вибрати і іншу форму нарізки, наприклад, кубиками, поздовжніми слайсами. Паралельно з нарізкою підготуйте сковороду. Поставте її на плиту, виставите середній вогонь. Налийте в сковороду олію, розігрійте його. Нарізку з свинини перекладіть в гаряче масло, перемішайте. Підсмажуйте свинячі брусочки до легкої скоринки.

Поки м’ясо знаходиться на сковороді, підготуйте інші інгредієнти для тушкованої свинини. Першою подрібніть білоголову капусту. З качана видаліть верхні листочки, т. к. вони можуть бути подпорченными. Зріжте качан. Нашаткуйте капусту. Викладіть нашатковану капусту до вже підсмажених шматочків свинини на сковороду.

Дивіться також:  Експрес солянка

Промийте і очистіть моркву і ріпчасту цибулю. Для тушкованого м’яса на сковороді подрібніть морквину. Найкраще натерти її, але можна нарізати тонкою соломкою.

Після подрібнення морквини беріться за нарізку ріпчастої цибулі. На обробній дошці цибуля порубаєте дрібно. Для любителів лука «дозволяється нарізати його у формі півкілець. Викладіть цибулю разом з подрібненою морквою на сковороду.

Підсмажені шматочки свинини разом з капустою і з нарізкою овочів тепер слід приправити спеціями. Природно, солимо інгредієнти. Що стосується спецій, то можна вибрати звичний мелений перець або використовувати спеціальну приправу для м’ясних або овочевих страв. Вибирайте на своє уподобання. Крім спецій, на цьому кулінарному етапі додаємо в сковороду до інгредієнтів томатний соус. Даний продукт можна замінити кетчупом або томатною пастою. Залишається тільки підлити на сковороду до свинини і овочів невелику кількість кип’яченої води (трохи менше однієї склянки).

Інгредієнти перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте м’ясо з капустою і овочами близько 30 хвилин.

Смачна тушкована свинина з капустою на сковороді готова! Приємної трапези!