Тефтелі з рисом, з свино-яловичого фаршу для діток

Тюфтельки виходять дуже смачні. Вони не обсмажуються, а значить корисні як для діток, так і для дорослих.

Інгредієнти

Фарш (свинина плюс яловичина) — 500 гр.
Яйце куряче — 1 шт.
Рис — 1 / 3 склянки
Масло вершкове — 50 гр.
Сметана — 200 мл
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Борошно — 3 столові ложки
Вода — 1 стакан

Як приготувати Тефтелі з рисом, з свино-яловичого фаршу для діток

Тюфтельки дуже прості в приготуванні, не вимагають витрат часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування тефтелькою.

Рис відварити за інструкцією на упаковці.

Цибулю дрібно порізати.

Моркву натерти на крупній тертці.

У сковороді розтопити вершкове масло, покласти туди цибулю і моркву, злегка обсмажити на середньому вогні.


Потім додати сметану, посолити, смажити близько двох хвилин, періодично помішуючи. Потім додати воду і довести соус до кипіння, зменшити вогонь.


У фарш (свинина філейна частина і яловичина філейна частина) додати відварений рис, яйце, сіль і перець. Все добре перемішати.


Сформувати тюфтельки, обваляти їх у борошні, скласти в сковороду з соусом. Тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні близько 30 хвилин.




Блюдо готове. Подавати можна з картоплею, кашею чи макаронами. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ситний пиріг з тушкованою яловичиною