Шашлик зі свинини з лимоном

Шашлик зі свинини з лимоном, залитий мінералкою виходить дуже ніжним, з приємним характерною кислинкою.

Інгредієнти

Свиняча шийка — 1,5 кг
Лимон — 2 шт.
Мінеральна вода — 1/2 пляшки
Ріпчаста цибуля — 2 головки
Спеції для шашлику
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Шашлик з свинини з лимоном

М’ясо виходить супер смачним, особливо якщо це свиняча шийка, ну або лопатка. Лимон можна нарізати скибочками (як в рецепті), а можна подрібнити в маринад, і при смаженні він буде м’яса давати чарівний аромат!

Покроковий рецепт

Свинячу шийку (або вирізку) нарізати на великі шматки (стейки). Посолити, поперчити.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Лимон нарізати часточками для прошарку.

Викласти в каструлю один шар м’яса. Зверху присипати спеціями для шашлику (спеції повинні бути не магазинні пакетовані, а куплені у кавказців на ринку, вони пахучіше). Далі викласти кільця цибулі і шматочки лимона (при цьому сік з часточок лимона видавлювати). Процедуру повторити – м’ясо, спеції, цибулю, лимон.

Залити м’ясо до країв каструлі мінеральною водою.

Поставити під гніт на 2-3 години.

Смажити на решітці на розпечених вугіллях до рум’яності, виклавши зверху цибулю і лимон. Щоб свинина не подгорала і не вийшла сухою, її треба злегка збризкувати маринадом. Перевернути, смажити до готовності.

Подавати відразу ж з овочами.

Окремо на гарнір можна подати картоплю з маслом, присипану зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мясні стожки