Долма (далма) – це фарш, загорнутий у молоді листя винограду. Отакі голубці…у виноградних листках.
Інгредієнти
Фарш – 450 г (баранини або яловичини, можна навпіл) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Кінза – 1/2 чашки (свіжої) | |
Рис – 1/2 склянки | |
Кріп – 1/2 чашки (свіжого) | |
М’ята – 1/2 склянки подрібненої свіжої м’яти (можна замінити на 2-3 столові ложки сухої) | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Мелений чорний перець – 1/4 ч. л. | |
Виноградні листя – 80 маленьких або 40 середніх свіжих листків (або консервованих) | |
Вершкове масло – 3 ст. л. (розм’якшеного) | |
Вода – 1/2 склянки | |
Для соусу: | |
Йогурт – 1 стакан | |
Часник – 2-3 зубчики |