Долма, приготована в пароварці

Час приготування: 1 год 10 хв

Долма — популярне блюдо кавказької кухні . Воно прикрасить святковий стіл і здивує ваших гостей своїм незвичайним смаком!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Баранина (м’якоть) — 600 гр
Яловичина (м’якоть) — 400 гр
Цибуля ріпчаста — 2 головки
Виноградні листя — 250 гр
Сіль — за смаком
Перець чорний — за смаком

Як приготувати Долма, приготована в пароварці

Традиційно долма готується з начинкою з м’ясного фаршу. Хтось додає в нього рис, відварений до напівготовності. Долма — настільки популярна страва, що придумали рецепти з овочевої та рибною начинкою.

Яку долму приготувати вам, як кажуть, справа смаку. Ми пропонуємо зробити класичний варіант зі змішаним фаршем з баранини і яловичини. І приготувати це все в пароварці.

Покроковий рецепт

1

М’якоть баранини і яловичини промити, нарізати на шматочки. Цибуля ріпчаста очистити, теж нарізати.

2

Прокрутити м’ясо і цибулю на м’ясорубці. Добре перемішати. Посолити і поперчити. За смаком можна додати спеції, зелень.

3

Виноградне листя промити. Якщо листя не свіжі, заздалегідь відмочити у прохолодній воді (щоб позбавитися від зайвої солі).

4

На кожен лист викладати столову ложку фаршу. Закрутити конвертик так, щоб м’ясо не виглядало. Укласти на деко пароварки не занадто щільно один до одного.

5

Готувати в пароварці 30 хвилин. Долму також можна згасити в невеликій кількості води або томатного соусу. Для приготування на пару підходить і мультиварка. До долми відмінно підходять білі і томатні соуси, всілякі соління. Впевнені, вам сподобається пікантний, трохи кислуватий смак долми. Вам захочеться готувати це блюдо знову і знову!

Дивіться також:  Гороховий суп з йогурту з зеленню