Долма, приготована в пароварці

Долма — популярне блюдо кавказької кухні . Воно прикрасить святковий стіл і здивує ваших гостей своїм незвичайним смаком!

Інгредієнти

Баранина (м’якоть) — 600 гр
Яловичина (м’якоть) — 400 гр
Цибуля ріпчаста — 2 головки
Виноградні листя — 250 гр
Сіль — за смаком
Перець чорний — за смаком

Як приготувати Долма, приготована в пароварці

Традиційно долма готується з начинкою з м’ясного фаршу. Хтось додає в нього рис, відварений до напівготовності. Долма – настільки популярна страва, що придумали рецепти з овочевої та рибною начинкою.

Яку долму приготувати вам, як кажуть, справа смаку. Ми пропонуємо зробити класичний варіант зі змішаним фаршем з баранини і яловичини. І приготувати це все в пароварці.

Покроковий рецепт

М’якоть баранини і яловичини промити, нарізати на шматочки. Цибуля ріпчаста очистити, теж нарізати.

Прокрутити м’ясо і цибулю на м’ясорубці. Добре перемішати. Посолити і поперчити. За смаком можна додати спеції, зелень.

Виноградне листя промити. Якщо листя не свіжі, заздалегідь відмочити у прохолодній воді (щоб позбавитися від зайвої солі).

На кожен лист викладати столову ложку фаршу. Закрутити конвертик так, щоб м’ясо не виглядало. Укласти на деко пароварки не занадто щільно один до одного.

Готувати в пароварці 30 хвилин. Долму також можна згасити в невеликій кількості води або томатного соусу. Для приготування на пару підходить і мультиварка. До долми відмінно підходять білі і томатні соуси, всілякі соління. Впевнені, вам сподобається пікантний, трохи кислуватий смак долми. Вам захочеться готувати це блюдо знову і знову!

Дивіться також:  Гулу Жоу – свинина в кисло-солодкому соусі