Свинина в соєвому соусі з лимонами

Пряна свиняча лопатка з ароматним соусом і паприкою — ідеальне основне блюдо для святкового застілля!

Інгредієнти

Часник — 5 зубків
Свиняча лопатка — 1 шт.
Часниковий соєвий соус — 2 ст. л.
Сіль — за смаком
Лист лавра — 2 шт.
Паприка — за смаком
Лимон — 1 шт.
Перець чорний — за смаком

Як приготувати Свинина в соєвому соусі з лимонами

Соковита і пікантна свиняча лопатка з часниковим соусом здивує чарівним ароматом і простим приготуванням. М’ясо перед запіканням потрібно замаринувати і витримати в холодильнику не менше 12 годин, а краще – цілу добу. Важливо враховувати, що час запікання свинини буде змінюватись в залежності від величини лопатки.

Покроковий рецепт

Замаринувати м’ясо з невеликою кількістю солі, перцем, подрібненими зубками часнику і лавром. Залишити свинину в холодильнику на ніч у фользі або глибокій ємності з пластику.

Залити свинячу лопатку соєвим часниковим соусом. Перемішати і дати настоятися чверть години.

Викласти м’ясо на лист фольги і обкласти шматочками лимона. Збризнути м’ясо невеликою кількістю соку.

Щедро посипати м’ясо паприкою. Щільно загорнути в лист фольги. Відправити в духову шафу на цілу годину. Після, відкрити фольгу і дати свинячої лопатки зарум’янитися протягом 10 хвилин.

Ароматна свинина готова!

Викласти м’ясо пікантне на тарілку і дати злегка охолонути.

Нарізати на середньої величини слайсы і — подавати до святкового столу! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Буузы з фаршем яловичини