Плов з яловичиною

Час приготування: 1 година

Плов люблять всі і дорослі і діти! Це дуже смачне, ситне і універсальне блюдо, яке можна приготувати на святковий стіл, так і просто до обіду.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Яловичина — 350 грам
Рис — 2 склянки
Морква — 2 середні
Цибуля — 1 велика
Часник — 3 зубчики
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Раст.масло — для смаження
Вода — по мірі необхідності

Як приготувати Плов з яловичиною

Існує безліч рецептів плову, але незмінними складовими завжди є і будуть: м’ясна основа і рис! Обов’язковими овочами вважаються моркву і цибулю. Інші інгредієнти додаються в залежності від смаків і уподобань: часник, спеції, фрукти і сухофрукти.

Покроковий рецепт

1

Якщо у Вас м’ясо заморожене, а розморозити немає часу. Не біда! Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо олію, кладемо м’ясо, туди ж порізану цибулю, солимо, перчимо і підливаємо склянку окропу.Накриваємо кришкою і проварюємо таким способом під кришкою протягом 20 хвилин. При такому способі м’ясо виходить дуже ніжним і у власному соку, т. к. вода поступово випаровується. Якщо у Вас не заморожене м’ясо, нарізаємо шматочками, обсмажуємо, додаємо цибулю і спеції.

2

Додаємо моркву, порізану будь-яким зручним для Вас способом, можна і на тертці натерти. І тушкуємо ще хвилин 10-15.

3


Готуємо рис. Промиваємо його в семи водах. І засипаємо в сковороду. Додаємо зубчики часнику.

4

Заливаємо окропом на 1,5 — 2 см. вище рису. Зменшуємо вогонь на мінімум. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. Потім відкриваємо кришку і готуємо до повного всмоктування води. Якщо рис ще жорсткий, то робимо ложкою отвори в рисі і підливаємо трохи води. Тушкуємо далі, поки вся вода не вбереться.

5


Вимикаємо вогонь і даємо рису «заспокоїтися» під кришкою хвилин 10-15. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кунжутний хумус в домашніх умовах