Спагетті Болоньєзе

Спагетті Болоньєзе. Власне, чому вони так називаються. На півдні Італії в селищі Болонья вперше були приготовані спагеті по цьому рецепту.

Інгредієнти

Фарш — 400 г (свино-яловичий)
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Часник — 1 зубчик
Базилік — невеликий пучок (свіжий)
Цибуля порей — за смаком
Куряча грудка — 100 г
Вино — 1 склянка (червоне сухе)
Помідори — 200 г (без шкірки)
Оливкова олія — 3 ст. л.
Сир пармезан — на 1 порцію -2 дес.л.
Спеції — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Спагетті Болоньєзе

Рецептів приготування цієї страви багато, але обов’язковими інгредієнтами є: яловичина, панчетта (жирна грудинка), цибуля, морква, томатна паста чи помідори, червоне вино. Виходить дуже смачне і ситне блюдо. Єдине але… в цьому рецепті я б додала 2-3 ст. л. томатної пасти.
Інгредієнти розраховані на 2-4 порції.

Покроковий рецепт

Моркву почистити, порізати соломкою. Цибулю ріпчасту, цибулю порей, часник і базилік дрібно порубати.

На оливковій олії обсмажити до прозорості цибулю, часник і грудинку.

Додати моркву і цибулю порей.

Після до овочів додати фарш. Що стосується фаршу, то краще брати яловичину. Страва вийде більш легким. Смажити 10хвилин, періодично помішуючи. Додати дрібно рубані помідори. Посолити, приправити спеціями.

Влити вино.

Тушкувати 10 — 15 хв.

Додати базилік. Все тушкувати при закритій кришці ще хвилин 10-15. Нехай «доходить».

У солоній воді згідно з інструкцією відварити спагеті. Щоб макарони не склеювалися, просто додайте у воду 1 ч. л. рослинної (оливкової) олії. Викладіть на блюдо спагетті, рясно полийте соусом Болоньєзе і присипте тертим сиром і зеленню. Виходить дуже смачне і ситне блюдо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мариновані свинячі реберця запечені в духовці