Фрикадельки по-шведськи

 

Інгредієнти

Фарш — 500 г (свино-яловичий)
Панірувальні сухарі — 1/2 склянки
Молоко — 70 мл
Яйця курячі — 2 шт.
Часник — 1 зубчик (за бажанням)
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рослинне масло — для смаження
Для соусу:
Борошно — 2 столові ложки з гіркою
Вершкове масло — 2 столові ложки
Вершки — 100 мл (не жирні)
Бульйон — 400 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Фрикадельки по-шведськиШведські фрикадельки (шеттбулляр) — м’ясне традиційне блюдо в Швеції. Це смажені фрикадельки з додаванням яєць, молока і ріпчастої цибулі. Найчастіше вони подаються з картоплею, вершковим соусом і брусничним джемом або варенням. Особливо гарні для діток.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Приготувати фарш для фрикадельок.
В глибокій чаші змішати перекручене на м’ясорубці м’ясо, панірувальні сухарі, молоко, дрібно нарізані або подрібнені в блендері часник і цибулю, яйця, а так само сіль і чорний мелений перець.

Гарненько перемішати, за необхідності досолити.

З отриманого фаршу сформувати фрикадельки (трохи більше волоського горіха). Смажити фрикадельки на розпеченій сковороді з усіх боків на рослинному маслі. Вимкнути вогонь, готові фрикадельки перекласти в тарілку, відкласти в сторону.

Приготувати соус.
Борошно, завжди помішуючи, підсмажити на сухій сковороді (але не до коричневого кольору).

Додати вершкове масло і невеликий цівкою влити вершки, при цьому заважаючи.

Гарненько все перемішати, додати бульйон і сіль. Дати закипіти.

Викласти в соус фрикадельки. Дати покипіти 2 хвилини. Вимкнути вогонь.

Подавати до столу, поливши фрикадельки вершковим соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ніжні медальйони з індички, запечені у фользі