.

Інгредієнти
| Капуста білокачанна — 1 великий качан (молодий) | |
| Томатна паста — 2 ст. л. (можна використовувати 1 середній стиглий помідор без шкірки) | |
| Вода — 1 ½ чашки гарячої води | |
| Вершкове масло — 2 ст. л. | |
| Для начинки: | |
| Баранина або яловичина — 400 г (або 1:1) | |
| Ріпчаста цибуля — 1 головка | |
| Томатна паста — 2 ст. л. | |
| Рис — 1/2 склянки | |
| Петрушка — 1/2 склянки | |
| Кріп — 1/2 чашки | |
| Вершкове масло — 2-3 ст. л. | |
| Сіль — за смаком | |
| Мелений чорний перець — за смаком |
Покроковий рецепт

У мисці змішати всі інгредієнти для начинки, ретельно вимісити. Відкласти в сторону. Підготувати капустяне листя. Наповнити велику каструлю з водою, додати щедру щіпку солі і довести до кипіння. Гострим ножем вирізати ядро капусти і акуратно зняти листя, зберігаючи їх цілими і неушкодженими. Занурити листя у киплячу воду декількома партіями і бланшувати їх протягом 5 хвилин, поки вони трохи пом’якшаться і стануть податливими. Витягнути листя, переклавши їх на друшляк. Повторити з рештою листям.

Коли листя трохи охолонуть, ножем зрізати грубу центральну частину листя (вирізати формою V). Якщо листя великі, можна просто розрізати їх навпіл. В центр листа викласти начинку. Загорнути лист в конверт. Голубці викласти близько один до одного на дно каструлі швом вниз, роблячи кілька шарів. Якщо у вас виходить кілька шарів, змастіть між шарами томатною пастою.

Томатну пасту розчинити в 1 ½ склянки гарячої води і вилити поверх голубців. Трохи пізніше, голубці самі дадуть сік і будуть в нього готуватися. Додати масло, закрити кришкою і тушкувати до готовності на слабкому вогні близько 1 години, поки листя не стануть м’якими. Перед подачею присипати зеленню. Приємного апетиту!