Голубці з мясом, рисом і зеленню

Час приготування: 50 хвилин

.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
Капуста білокачанна — 1 великий качан (молодий)
Томатна паста — 2 ст. л. (можна використовувати 1 середній стиглий помідор без шкірки)
Вода — 1 ½ чашки гарячої води
Вершкове масло — 2 ст. л.
Для начинки:
Баранина або яловичина — 400 г (або 1:1)
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Томатна паста — 2 ст. л.
Рис — 1/2 склянки
Петрушка — 1/2 склянки
Кріп — 1/2 чашки
Вершкове масло — 2-3 ст. л.
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Голубці з м’ясом, рисом і зеленню

Покроковий рецепт

1

У мисці змішати всі інгредієнти для начинки, ретельно вимісити. Відкласти в сторону. Підготувати капустяне листя. Наповнити велику каструлю з водою, додати щедру щіпку солі і довести до кипіння. Гострим ножем вирізати ядро капусти і акуратно зняти листя, зберігаючи їх цілими і неушкодженими. Занурити листя у киплячу воду декількома партіями і бланшувати їх протягом 5 хвилин, поки вони трохи пом’якшаться і стануть податливими. Витягнути листя, переклавши їх на друшляк. Повторити з рештою листям.

2

Коли листя трохи охолонуть, ножем зрізати грубу центральну частину листя (вирізати формою V). Якщо листя великі, можна просто розрізати їх навпіл. В центр листа викласти начинку. Загорнути лист в конверт. Голубці викласти близько один до одного на дно каструлі швом вниз, роблячи кілька шарів. Якщо у вас виходить кілька шарів, змастіть між шарами томатною пастою.

3

Томатну пасту розчинити в 1 ½ склянки гарячої води і вилити поверх голубців. Трохи пізніше, голубці самі дадуть сік і будуть в нього готуватися. Додати масло, закрити кришкою і тушкувати до готовності на слабкому вогні близько 1 години, поки листя не стануть м’якими. Перед подачею присипати зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Долма, приготована в пароварці