Макарони запечені з ковбаскою під соусом бешамель

Незрівнянні макарони з копченою ковбаскою під ніжним соусом Бешамель.

Інгредієнти

Ковбаски — 2 шт (60г)
Макарони — короткі макаронні вироби (наприклад, дрібні черепашки, тонкі спіральки і т. д.) – 200 г
Помідори — 100 г
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Сир — 150 г
Рослинна олія — 1 столова ложка
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Для соусу:
Молоко — 300 мл
Вершкове масло — 30 г
Борошно — 1,5 столові ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати макарони Запечені з ковбаскою під соусом бешамель

Моя сім’я дуже любить макарони в будь-якому вигляді :-). Сьогодні пропоную Вам незрівнянні макарони з копченою ковбаскою під ніжним соусом Бешамель. Ковбаску можна замінити на будь-яку копчену. Макарони в даному рецепті повинні бути короткі. Для запікання я використовувала дві супниці об’ємом 370 мл Якщо у вас немає таких маленьких форм, просто приготуйте цю страву у великій вогнетривкої формі, збільшивши кількість інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Інгредієнти…

Макарони відварити згідно до інструкції до стану аль денте. Злити воду. Відкласти макарони поки в сторону.

Сир натерти на дрібній тертці, прибрати в холодильник.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати.
З помідорів зняти шкірку, дрібно порізати. (Найлегше зняти шкірку з помідорів, зробивши ножем невелику насічку по середині і опустивши овоч в окріп на 1 хвилину. Потім помідор занурити в крижану воду. Шкірка дуже легко зніметься).
Ковбаску нарізати кільцями.

На сковороді на рослинному маслі на середньому/малому вогні обсмажити цибулю до прозорості. Додати помідори, смажити ще 3 хвилини.

Додати копчену ковбаску, смажити ще 3-5 хвилин.

Приготувати соус Бешамель.
Розтопити вершкове масло, пасерувати з маслом борошно. Потім тонкою цівкою влити молоко і варити до загутстения постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Подробиці приготування з покроковими фотографіями соусу Бешамель можна подивитися тут. Повинна вийти консистенція сметани. Соус посолити, поперчити за смаком.

Дивіться також:  Фарфалле з горошком, індичкою та грибами

Збираємо блюдо.
У вогнетривкі форми викласти макаронні вироби по 2 столові ложки.(Якщо ви використовуєте одну велику форму, потрібно змастити трохи олією).

Макарони полити соусом Бешамель (теж по 2 столові ложки).

Викласти зверху смажену цибулю з помідорами і ковбаскою.

Викласти залишився соус.

Посипати дрібно тертим сиром. Форми поставити в духовку. Запікати (не закриваючи кришкою) при температурі 180 градусів до золотистої скоринки 20 хвилин.

Подавати до столу поки тепле блюдо прямо в горщиках. Приємного апетиту!

З соусом Бешамель Ви так само можете спробувати приготувати ніжну лазанью з овочами і м’ясом або ситні каннеллоні з фаршем.