Натуральні фрикадельки в томатному соусі

Готуються дуже швидко і просто. Сьогодні я розповім вам як приготувати фрикадельки, щоб вони вийшли ніжними та смачними.

Інгредієнти

фарш м’ясний — 400 гр
яйця — 1 шт
манка — 2 ст. л
сир — 50 гр
зелень — 1 пучок
сіль, перець — за смаком
томатна паста — 2 ст. л
часник — 2 зубчики
помідори — 2 шт

Як приготувати Натуральні фрикадельки в томатному соусі

Натуральні фрикадельки в томатному соусі – це швидкий варіант ситного обіду для всієї родини.

Покроковий рецепт

Я готую фрикадельки по особливому рецепту. У фарш потрібно додати яйце, манку, часник, сіль, перець, сир і зелень. Із зелені достатньо пару гілочок кропу і петрушки. Хто любить, може додати кінзу. Фарш ретельно перемішуємо і формуємо акуратні, однакові фрикадельки. Укладаємо фрикадельки в форму для запікання і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів, не більше ніж на 5 хвилин.

Готуємо підлив. Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Змішуємо помідори і томатну пасту, додаємо часник, сіль і перець за смаком. Дістаємо фрикадельки з духовки і заливаємо нашим томатним соусом і вже тушкуємо на вогні без кришки 7 хвилин.

Вливаємо в фрикадельки 0,5 склянки холодної води, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на 15 хвилин. Помішувати не потрібно.

На гарнір я віддаю перевагу макарони.

Дивіться також:  Каннеллоні з фаршем