Смажена картопля з грибами

Поділюся своїм рецептом приготування.

Інгредієнти

Картопля — 600гр
Печериці — 300гр
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Рослинне масло — На-віч
Сіль, перець — За смаком

Як приготувати Смажена картопля з грибами

Смажена картопля з грибами смачне і поживне блюдо, улюблене багатьма людьми. У кожного свій рецепт приготування і у кожного по-своєму смачно. Картопля в будинку є завжди, так і в сезон грибів багато. Так чому ж не побалувати свою сім’ю смачною і швидким вечерею?

Покроковий рецепт

Очищаємо картоплю і ріжемо його соломкою.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Печериці нарізаємо вздовж.

Ставимо сковороду на плиту, ллємо трохи олії. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо туди гриби. Перемішуємо, обсмажуємо хвилин 10, солимо перчимо за смаком.

Паралельно в іншій сковороді добре нагріваємо олію і вже в раскаленое закладаємо картоплю. Не солимо!! Картопля солять в кінці, коли він практично готовий, інакше вона розвалиться. На великому вогні засмажуємо до зарум’янювання, перевертаємо лопаткою на іншу сторону, і вже на середньому вогні і з закритою кришкою, доводимо до готовності. Приблизно 10 хвилин. Відкриваємо кришку, перевіряємо готовність. Якщо картопля дійшла, викладаємо на неї гриби з цибулею. Можете перемішати і тушкувати ще хвилин п’ять. Я не перемішую. Мені подобається, коли грибочки лежать зверху. Виглядає красивіше. Наше ароматне і смачне блюдо готове до подачі.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушкована картопля з баклажанами і яловичиною