Французький соус Бешамель

Ніжний французький соус Бешамель підходить для багатьох страв. Він допоможе збагатити смак пасти, овочевої або картопляної запіканки.

Інгредієнти

молоко — 900 мл
вершкове масло — 50 г
борошно пшеничне — 60 г
мелений мускатний горіх — за смаком
сіль — за смаком

Як приготувати Французький соус Бешамель

Ніжний французький соус Бешамель чудово підходить для овочевих, картопляних страв, запіканок з пасти та іншого. Іноді його беруть за основу для інших соусів. Готується швидко, з доступних інгредієнтів. При необхідності, соус можна приготувати і в мікрохвильовій печі.

Покроковий рецепт

Французький соус Бешамель — це олійно–молочний соус. Для нього беруть вершкове масло і молоко. Приготувати його необхідно обов’язково без грудок.

Вершкове масло розплавляється в сотейнику. Пшеничне борошно сухий ложкою додаємо в розтоплене масло, прогріваємо з маслом. Отримуємо суміш схожу на тісто, ще трохи гріємо, виникає горіховий запах. Швидко заливаємо тісто гарячим молоком і перешкодимо віночком поки не загусне. Посолити, додати мускатний горіх. На маленькому вогні варимо помішуємо, до загустіння.

Ось і все, олійно-молочний соус Бешамель готовий!

Дивіться також:  Класичний соус «Тартар» до рибі