Вершкове желе з копченою сьомгою під білим соусом

Як приготувати Вершкове желе з копченою сьомгою під білим соусом

Вишукане святкове блюдо. Має гарний вигляд і приємний смак. Страва ідеально доповнює злегка гострий вершковий соус. При бажанні замість копченої сьомги можна використовувати копчену форель.
Продукти необхідні для приготування желе:
Філе копченої сьомги – 500 грам
Вершки – 300 мл
Сметана – 150 мл
Лимон – 14 шт.
Швидкорозчинний желатин – 20 грам
Гаряча вода – 50 мл
Мелений білий перець
Продукти необхідні для приготування соусу:
Вершки – 150 мл
Сметана – 50 мл
Хрін – 2 чайні ложки
Сіль.
Приготування білого соусу:
Вершки збити з сіллю за допомогою блендера. Додати сметану і хрін. Ще раз збити.
Приготування вершкового желе з копченою сьомгою:
З лимона вичавити сік. Половину сьомги порізати маленькими кубиками. Порізану рибу скропити лимонним соком. Іншу половину сьомги подрібнити за допомогою блендера. Желатин розчинити у гарячій воді, після чого трохи остудити. Вершки збити за допомогою блендера. Додати сметану, подрібнену сьомгу, мелений білий перець, і ще раз збити. В кінці додати розведений желатин водою і кубики сьомги. Ретельно перемішати. Форму застелити прозорою плівкою. Викласти масу, розрівняти поверхню ложкою. Поставити форму в холодильник на шість годин. Коли желе застигне, акуратно викласти з форми на плоску тарілку. Через плівки, це зробити досить легко. Прикрасити лимоном або гілочкою кропу. Подавати страву з білим соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Скумбрія, запечена в пряному маринаді