Скумбрія запечена з картоплею по-селянськи

Простий сільський, смачний рецепт, який, безсумнівно, сподобається вам ивашим близьким.

Інгредієнти

скумбрія — 3-4 тушки
картопля — кілька бульб
цибуля — 2-3 середні
яйце куряче — 1
олія соняшникова — 70 гр рафінована
часник — 2-4 зубчики
куркума — 1 ч. л.
лимонний сік — 2 ст. л.
сіль — 1 ч. л.
перець чорний мелений — 0,5 ч. л. за смаком

Як приготувати Скумбрія запечена з картоплею по-селянськи

Це блюдо вважається дієтичним і дуже корисним для здоров’я людини. Ніжне м’ясо скумбрії в три рази швидше засвоюється організмом, ніж м’ясо яловичини! Містяться в рибі жирні амінокислоти, фосфор, нікотинову кислоту, вітаміни групи В і А і ще багато інших елементів підкреслює цінність цієї страви. Багатий калієм печена картопля, має низьку калорійність, всього 80 ккал на 100 г продукту.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити, вимити і обсушити сухою серветкою. Нарізати скибочками 0,5-0,8 см, посолити, поперчити за смаком.

Цибулю почистити, сполоснути в холодній воді, нарізати півкільцями. Нарізану цибулю помістити в скляний посуд, насипати цукор і додати 1ч.л. лимонного соку – добре пом’яти руками. Час маринування – 15 хвилин.

Скумбрію звільнити від нутрощів, відрізати голову. Ретельно помити і висушити тушки чистою, сухою серветкою. Кожну скумбрію порізати на дві частини. Посолити, поперчити за смаком. Підготувати суміш з продавленого часнику, куркуми, 1ст.л. масла і 1,5 ст. л. лимонного соку. Рівномірно змастити рибу з усіх боків. Залишити для підживлення на 30 хвилин.

Чистий залізний лист або прямокутну форму добре змастити соняшниковою олією. Рівномірно по всій поверхні розподілити нарізаний, маринована цибуля. В середині красиво розкласти підготовлені шматки скумбрії. По краях скласти нарізану картоплю і змастити поверхню збитим яйцем з маслом ( на 1 яйце – 2ст.л. олії).

Дивіться також:  Картопля запечена з салом і часником

Помістити деко в гарячу піч. Готувати 45 — 55 хвилин при температурі 200 – 220 градусів.