Вершковий рибний суп з брокколі і зеленим горошком

Рибний суп — це страва не тільки рибалок. Цей суп заслужив любов у всіх шанувальників риби як у дорослих, так і дітей, тим більше, якщо в нього додано смачні, корисні овочі.

Інгредієнти

Риба — одна голова, кілька шматків філейної частини, хвіст
Картопля — 6 картоплин
Болгарський перець — 1/2 перцю зелений або жовтий
Цибуля — 1 головка
Брокколі — т штука Можна використовувати цукіні, цвітну капусту або інші овочі
Бекон — 2-3 смужки
Вершки будь-якої жирності — 300 мілілітрів
Горошок — 150 грам Їм може бути свіжоморожений продукт, або консервований, але переважно все ж свіжоморожений варіант.
Сіль — за смаком
Перець мелений — за бажанням

Як приготувати Вершковий рибний суп з брокколі і зеленим горошком

Рибний суп – це страва не тільки рибалок. Цей суп заслужив любов у всіх шанувальників риби як у дорослих, так і дітей, тим більше, якщо в нього додано смачні, корисні овочі.

Рецептура на 5 літрів води.

Покроковий рецепт

Приготування цього рибного супу, як, втім, і будь-якого іншого, починають з оброблення тушки. У риби видаляють зяброві пластини, відокремлюють голову, плавники, черево, хвостову частину, і хребет. Решту філе ріжуть великими шматками. У воду закладають всі частини риби крім зябрових пластин, чекають закипання. Після закипання, з поверхні води знімають пінку, зменшують вогонь, все солять, накривають кришкою каструлю.

Цибулю дрібно шаткують, так що б потім в супі він навіть не відчувався, картоплю нарізають кубиками середнього розміру. Болгарський перець шинкуютмелкими кубиками або смужками невеликого розміру.

Суцвіття брокколі відокремлюють від основи, а потім їх ріжуть на половинки (якщо невелика) або на більш дрібні частини.

Дивіться також:  Картопляний суп-пюре з морквою і рисом

Як тільки шматки філе будуть готові, рибні шматки дістають з каструлі, бульйон проціджують через сито. Чистого бульйону дають закипіти, після закидають картопля, болгарський перець, цибуля. Варка триває до майже повної готовності картопляних кубиків.

Остигле філе риби перебирають, видаляючи кістки, потім додають в суп з практично приготованим картоплею. Слідом за рибою в каструлю йде зелений горошок, суцвіття брокколі иил інших овочів, які ви любите. На водяній бані або на дуже маленькому вогні вершки підігрівають, так як холодні вершки можуть в супі згорнутися. Як тільки суп після додавання горошку і брокколі закипів, через пару хвилин вливаємо тонким струмком теплі вершки, розмішуємо суп.

Додамо мелений перець, спробуємо на утриманні солі, закидаємо бекон, порізану невеликими кубиками, і вимикаємо вогонь. Готовий рибний супец зазвичай подають з крутонами, прикрасивши по верху листочками зелені.

Є варіант супу — пюре, в цьому випадку рибу додають в самому кінці приготування, коли його пробивають з вершками заглибним блендером.