Гречаний суп з мясними фрикадельками

Приготувати гречаний суп з м’ясними фрикадельками просто і легко! Це перше блюдо цілком можна включити в дитяче меню.

Інгредієнти

Вода — 2 л
Картопля — 2-3 шт.
Гречана крупа — 0,5 склянки
Морква — 0,5 шт.
Фарш м’ясний — 250 гр
Сіль — за смаком
Зелень сушена — за смаком

Як приготувати Гречаний суп з м’ясними фрикадельками

Щоб приготувати простою рецептурою суп для обіднього перекусу вам буде потрібно мінімум інгредієнтів, в число яких входить картопля, гречана крупа, м’ясний фарш (у нас він змішаний з свинини і яловичини), морква, спеції і сушена зелень. Подробиці реалізації рецепта в описі нижче.

Покроковий рецепт

Наллємо в каструлю потрібну кількість води і поставимо її на вогонь для кип’ятіння. Очищаємо для юшки картопляні бульби. На обробній поверхні очищену картоплю нарізаємо брусочками. Відправляємо їх у киплячу воду. Відразу присаливаем за смаком.

Поки вариться картопля, займемося гречаною крупою. Видаляємо, якщо є в ній, «сторонні» зернятка. Ретельно промиваємо під проточною водою. Вода після промивання повинна стати чистою і прозорою. Відправляємо промиту гречку в каструлю.

Очищаємо моркву, подрібнюємо її теркою. Відправляємо морквину також в каструлю до решти інгредієнтів. Продовжуємо варити суп.

Злегка присаливаем розморожений м’ясний фарш. Формуємо з нього фрикадельки розміром трохи менше волоського горішка. Відправляємо м’ясні заготовки в суп. Варимо до повної готовності всіх інгредієнтів.

Готовий суп приправляємо сушеної зеленню. Досолює за необхідності.

Гречаний суп з м’ясними фрикадельками розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Дивіться також:  Суп-пюре з баклажанів на рибному бульйоні