Гороховий суп з йогурту з зеленню

Час приготування: 50 хвилин

Гороховий овочевий суп з йогурту з зеленню — ароматний супчик на обід! Дуже смачно і швидко!

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Горох нут — 1/2 склянки (можна консервований)
Кінза — 2 чашки (нарізаної свіжої)
Кріп — 2 чашки (дрібно нарізаного)
Шпинат — 1/2 чашки (дрібно нарізаного)
Часник — 1/2 чашки (дрібно нарізаного)
М’ята — 1/2 склянки (дрібно нарізаною)
Селера — 1/4 склянки (дрібно нарізаного)
Йогурт — 3 склянки
Вода — 4 склянки (можна більше, якщо ваш йогурт занадто густий, або, якщо ви хочете більш рідкий суп)
Борошно — 1 ст. л.
Яйця курячі — 1 шт.
Рис — 1/3 склянка
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Петрушка — 1/4 склянки (дрібно нарізана)

Як приготувати Гороховий суп з йогурту з зеленню

Гороховий суп з йогурту з зеленню — ароматний супчик на обід! Овочевий суп — дуже смачно і швидко!

Покроковий рецепт

1

Якщо Ви використовуєте сушений горох, а не консервований, залийте його водою і варіть 1 годину. Злийте воду, відкладіть в сторону. Зелень покладіть в друшляк і промийте під проточною водою, руками не стискайте. Наріжте.

2

У середній каструлі змішайте йогурт, воду, борошно і яйця, до отримання однорідної маси. Поставте на середній вогонь. Додайте рис і варіть, помішуючи. (Дуже важливо постійно заважати, щоб суп не згорнувся!) Суп слід кип’ятити близько 7-10 хвилин.

3

Як тільки закипить, додайте зелень. Помішуючи, варіть на повільному вогні ще 7-8 хвилин, поки рис не приготується.

4

Додайте зварений або консервований горох. Зніміть каструлю з вогню.

5

Дайте охолонути до кімнатної температури, потім посоліть, поперчіть за смаком. Подавайте суп порційно.

6

Ви також можете охолодити йогуртовий суп перед вживанням, від цього він стає не менш смачним, особливо у спекотне літо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шоколадний торт з абрикосовим джемом