Салат «Наречена» з копченою куркою і сирком

Салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сирком – ніжний, святковий листковий салат!

Інгредієнти

Копчена курка — 300 г
Яйця курячі — 5 шт.
Плавлений сирок «Дружба» або «Карат» — 1 шт.
Картопля — 3 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 невелика головка
Майонез — 150 г

Як приготувати Салат «Наречена» з копченою куркою і сирком

Якщо коротко, шари викладаються так:
1-ий шар – картопля
2-ий шар – копчена курка, майонез, цибуля
3-ий шар – курячий жовток, майонез
4-ий шар – плавлений сирок, майонез
5-ий шар – курячий білок.
Копчену курку можна замінити на обсмажене куряче відварне м’ясо.
Майонезу в цьому салаті багато, тому краще взяти низькокалорійний.
Щоб цибуля не перебивав ніжний смак листкового салату, його (цибуля) можна замочити в окропі. Воду через кілька хвилин злити.

Покроковий рецепт

Відварити картоплю і яйця до готовності. Підготувати всі інгредієнти: картопля почистити, натерти на дрібній тертці. Яйця розділити на білки і жовтки, так само натерти на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно порізати.

На блюдо викласти шар картоплі. Видавити на поверхню сіточку майонезу.

У копченої курки видалити кісточки, м’ясо дрібно порізати. Викласти куряче м’ясо шаром на картоплю з майонезом.

Далі… сіточка майонезу, і дрібно порізану цибулю (порізану цибулю можна обдати окропом).

Шар тертих курячих жовтків. Шар майонезу.

Натерти плавлений сирок «Карат» або «Дружба». (Сирок краще терти прямо зверху на салат, так як він легко злипається). Акуратно розрівняти. Нанести шар сіточки майонезу.

Завершальний шар – терті курячі білки.

Ну ось салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сирком готовий! Листковий салат краще готувати заздалегідь і дати йому постояти, просочитися. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Незвичайний салат з вершковим сиром і виноградом