Салат Тіфані

У салату Тіфані смачне цікаве поєднання винограду і курячого м’яса.

Інгредієнти

Куряча грудка — 1 велика (вагою приблизно 600 г)
Каррі — за смаком (я кладу приблизно 1/2 чайної ложки)
Рослинна олія — 1 столова ложка
Волоські горіхи — 40-50 г
Сир твердий — 150 г
Яйця курячі — 3-4 шт.
Майонез — 1 пачка (200-250 г)
Виноград — 200 г (приблизно)
Листя салату — 6 – 8 шт (в залежності від розміру листя і розміру тарілки)

Як приготувати Салат Тіфані

Не знаю, звідки взялася назва цього салату, чула лише, що салат називається «Тіфані». Назва передбачається зі знаменитого фільму «Сніданок у Тіффані». У кіно молода леді снідала навпроти магазину з діамантами. А салат з виноградом дуже вже схожий на брошка всіяну діамантами :-).

Повинна сказати, як і незвичайна назва, салат має дуже цікаве поєднання винограду і курки. Щось дуже екзотичне, але смачне! Примітка: курячу грудку можна замінити на куряче філе. Але тоді, я б порадила, м’ясний шар побільше змастити майонезом, щоб салат не вийшов сухим.

Покроковий рецепт

Курячу грудку відварити в злегка підсоленій воді. Куряче м’ясо остудити, зняти з кістки, порвати руками на шматочки. Обсмажити куряче м’ясо на сковороді на 1 столовій ложці рослинного масла. Додати в м’ясо 1/ 2 чайної ложкою каррі, гарненько перемішати, щоб приправа рівномірно розподілилася (злегка обсмажують, символічно, не до рум’яності).

3 – 4 яйця (кількість залежить від розміру яєць) відварити в солоній воді круто. Яйця охолодити в холодній воді, очистити. Натерти яйця на дрібній тертці. Сир твердих сортів натерти на дрібній тертці.

Тепер приготувати волоські горішки. Закинути горішки, очищені від перегородок в чашу блендера, подрібнити (з горіхами краще не переборщувати).

Дивіться також:  Салат з курки і стручкової квасолі з заправкою з соєвого соусу

Листя салату промити під проточною водою, обсушити. Основні інгредієнти готові, тепер зберемо салат. На велику тарілку викласти листя салату.

На листя викласти остигле м’ясо, смажене в каррі.

На м’ясо нанести майонезну сіточку (я для зручності у пакет з майонезом зрізаю куточок ножицями, тоді ллється тонка цівка). Присипати все подрібненими волоськими горішками.

По всій поверхні посипати тертим сиром. Змастити сир майонезом. Знову викласти шар яєць. Знову зробити сіточку з майонезу. При бажанні, шари можна повторити в тій же послідовності.

Тепер приступимо до прикраси салату. Виноград промити, розрізати навпіл, якщо є кісточки видалити. Прикрасити поверхню салату і боки половинками винограду, укладаючи їх щільно один до одного. Для різнобарв’я можна взяти зелений і червоний виноград, викласти малюнком або смужками – красиво! Виноград вибирати бажано одного розміру. Салат з виноградом і куркою практично готовий, лише треба йому дати просочитися, прибравши в холодильник на 2 – 3 години.
Приємного апетиту!