Бабусині сирники

Смачні сирники, які можна легко і швидко приготувати до сніданку для сім’ї з трьох осіб.

Інгредієнти

Сир — 200 грам
Борошно — 2 столові ложки
Яйця курячі — 1 штука
Цукор — 2 столові ложки
Сіль — 1 щіпка
Сода — 1 щіпка
Рослинне масло — 3 столові ложки

Як приготувати сирники Бабусині

Коли до мене в гості приходять онуки, то на питання: «Що вам приготувати», я чую завжди один і той же відповідь: «Сирники!» Я б не сказала, що готую цю страву якось по-особливому, але виходять сирники завжди дійсно смачними. Але не завжди однаковими за смаком. Все залежить від якості сиру, який є сьогодні в продажу. Сир може бути різної жирності й густоти, виготовлені різними виробниками. Тому готові сирники ніколи не бувають однаковими.

Покроковий рецепт

Спочатку потрібно приготувати всі продукти, які знадобляться для випічки сирників. Для себе я зазвичай використовую сир 1% жирності, але коли приходять онуки, то купую сир 9-12% жирності. Борошно використовую тільки вищого гатунку.

У глибоку миску розбиваю одне яйце, додаю дві столові ложки без верху цукру, одну дрібку солі і одну дрібку соди. Все це добре збиваю за допомогою звичайної виделки.

Потім у збите яйце додаю сир і за допомогою тієї ж вилки добре перемішую його. Тепер можна додати дві столові ложки борошна і знову перемішати вміст миски.

Далі отриману масу старанно перемішуємо руками і формую їх неї шість сирників. Якщо тісто для сирників вийшло дуже рідке, можна додати трохи борошна. Але борошно додавати потрібно дуже обережно, якщо її пересипати, то сирники можуть вийти дуже жорсткі.

Сирники викладаю на добре розігріту з рослинною олією сковороду, зменшую вогонь, накриваю сковороду кришкою і на повільному вогні обсмажую сирники з двох боків до появи рум’яної скоринки. У борошні сирники не обвалюю. Якщо тісто буде трохи прилипати до рук, можна змочити руки водою.

Дивіться також:  Бананові сирники запечені в духовці

Готові сирники можна подавати до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком — це вже кому як більше подобається. Для того, щоб сирники вийшли пишними, рум’яними і смачними, потрібно приготувати їх кілька разів поспіль, і з кожним разом вони будуть виходити все смачніше і смачніше. З практикою прийде і майстерність.