Пишне тісто – швидке

Інгредієнти
| борошно – 1 кг | |
| сл. масло – 100 гр | |
| дріжджі – 1 ст. л повна | |
| яйце – 1 шт | |
| молоко – 0.5 мл | |
| ванільний цукор – 1 п | |
| цукор – 1 ст | |
| сіль – щіпка |
Не кожна господиня любить возитися з тестом, тим більше з дріжджовим. Але, пробовав одного разу , не можеш зупинитися у випіканні крендельков, пиріжків, пирогів і булочок. Особливо ,якщо тісто виходить здобним і пишним. Рецептом такого тесту я і поділюся з вами.
Покроковий рецепт



Для того, щоб тісто вийшло пишним і здобних потрібно , в першу чергу, (навіть для швидкого вироби) підготувати опару. Для цього підігріваємо молоко до 30-35 градусів (тепле) і в нього додаємо 1 ст. л цукру і 1 ст. л (повну) сухих дріжджів. Перемішуємо суміш і ставимо її на 3-5 хвилин у тепле місце.
Після того, як опара трохи спіниться, додаємо в неї цукор, ванільний цукор і одне яйце. Все ретельно перемішуємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло і борошно. При цьому обов’язково борошно просіваємо, насичуючи киснем.
Замішуємо м’яке тісто. Воно готове, коли під впливом вершкового масла перестає прилипати до рук. Накриваємо заготівлю чистою серветкою.Ставимо його в тепле місце підходити.
Приблизно через 0.5-1 годину тісто збільшиться в розмірі вдвічі. З такої заготовки вже можна робити різну випічку. Так само можна його обім’яти і почекати ще пів години , коли воно підніметься. Таке тісто при випіканні пористим і повітряним, але більш сухим. Тісто готове. Можна приступати до формування випічки.
