Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.

Інгредієнти
| Білі гриби (підосичники, підберезники і т. д.) – 500 гр | |
| Вода – 2 літри | |
| Картопля – 2 середніх | |
| Крупи (пшоно або рис) – 1/3 склянки | |
| Лавровий лист – 1-2 листочка | |
| Зелень – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Вершки – за смаком | 
Гриби є одним з найцінніших джерел білка. Вони добре засвоюються організмом, майже повністю переробляються, добре виводяться, стимулюючи попутно роботу кишечника. Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.
Покроковий рецепт

Гриби промити, почистити, крупно порізати. Залити холодною водою, добре посолити.
Промити крупу в проточній воді до видалення білого борошняного нальоту.
                        Після закипання закинути в киплячу воду крупу.
                        Варити протягом 20 хвилин після закипання.
Картоплю почистити, порізати брусочками, додати в суп. Варити до готовності картоплі.
                        Спробувати суп на сіль, при необхідності досолити. Вимкнути газ.
Зелень промити, дрібно нарізати. Промити лавровий лист.
                        Додати в суп, дати настоятися.

При подачі суп заправити вершками або некислої сметаною.
