Основна відмінність цих млинців це кукурудзяна мука, рецепти з якої так характерні для румунської та молдавської кухні.
Інгредієнти
Пшеничне борошно — 250 мл | |
Кукурудзяне борошно — 120 мл | |
Куряче яйце — 1 шт | |
Сіль — 1/2 чайної ложки | |
Цукор — 4 – 5 столових ложок | |
Кефір — 500 мл | |
Яблучний оцет 6% — 1/2 чайної ложки | |
Сода питна — 1/2 чайної ложки | |
Масло рослинне — 3 столові ложки | |
Олія — для смаження | |
Олія — для смаження Вершкове масло — для змазування млинців |
Тонкі, солодкі млинці готуються з кукурудзяного борошна. Коли ви наб’єте руку і приготуєте млинці кілька разів, вам здасться все дуже простим. І смачний сніданок вже готовий!
Інгредієнти розраховані на 10 – 12 великих млинців
Покроковий рецепт
В одну чашу просійте 250 мл пшеничного борошна (1 склянка) і 120 мл кукурудзяної муки.
В глибокій чаші або каструльці змішайте 1 / 2 чайної ложки солі і 4 — 5 столових ложок цукру. Розітріть суміш з 1 курячим яйцем. Додайте 3 столові ложки рослинної олії, гарненько збийте.
Тепер в яєчну суміш поступово, по 1 – 2 столових ложки, додайте 1/3 борошна.
Потім додайте трохи кефіру.
І знову борошно. Чергуйте борошно з кефіром, постійно підмішуючи.
В кінці приготування тіста для млинців додайте 1/2 чайної ложки яблучного 6%-го оцту, добре перемішайте. Тісто для млинців готово. Тепер розжарте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і смажте млинці, як зазвичай. Кожен готовий млинець змащувати вершковим маслом.
Подавайте млинці зі сметаною.
Приємного апетиту!