Форель, запечена у мандариновому соусі з бринзою і кунжутом

Пікантна, ніжна і смачна форель, запечена у мандариновому соусі.

Інгредієнти

молоко — 300 мл
подрібнений коріандр — 1 ч. л.
малосольна бринза — 30 р.
рум’яний кунжут — 10 р.
мандарин — 3
форель — 2
оливкова масло — 1,5 ст. л.
соєвий соус — 1 ст. л.
тростинний цукор — 2 ч. л.
приправа або спеції для риби — 1 ч. л.
чорний перчик і сіль .

Як приготувати Форель, запечена у мандариновому соусі з бринзою і кунжутом

Пікантна, ніжна і смачна форель, запечена у мандариновому соусі – це дуже оригінальне блюдо з риби, яке чудово доповнюється малосольною бринзою і рум’яним кунжутом. Воно заінтригує гостей своєю ароматностью, вишуканістю і аппетитностью.

Покроковий рецепт

Перчик, спеції для риби, сіль і коріандр поєднати в одній ємності, змішати до однорідності.

Форель випатрати, очистити, розрізати на 4 однакових філе, викласти в тарілку, обтерти спеціями, затягнути харчовою плівкою і відставити у бік.

Далі потрібно приготувати мандариновий соус. Для цього сотейник помістити на вогонь і гарненько розігріти його. В гарячий сотейник влити соєвий соус і погріти його пару хвилин на мінімальному вогні.

Тим часом дві мандаринки нарізати часточками і очистити від кісточок.

Часточки мандаринів викласти в гарячий соєвий соус і вмішати. Після соус закип’ятити, долити молоком, змішати, ще раз закип’ятити і трохи поварити. Наприкінці варіння готовий мандариновий соус потрібно спробувати на смак. Якщо смак не влаштовує, то можна додати або молока, або солі.

Отже, готовий соус прибрати з вогню, вилити в чашу блендера, перетовкти на однорідну масу, заправити цукром, перемішати і залишити остигати. Готовий соус повинен бути збалансованим на смак, не надто солодкий і не надто солоним.

Дивіться також:  Риба минтай на сковороді гриль з соусом тобаско

Духовку включити і розжарити до 200 градусів.
Форму для запікання щільно застелити фольгою, а фольгу змастити олією.
Поверх масла вилити трохи мандаринового соусу.
На соус рівномірно викласти всю форель і залити її соусом, що залишився.
Залишився мандарин очистити, розділити на часточки і рівномірно розкласти у форму поверх соусу.
Наповнену форму відправити в духовку приблизно на 20 хвилин.

Тим часом бринзу потерти на крупній тертці, а кунжут висипати в товстостінну сковорідку і підрум’янити на повільному вогні.
Через 20 хвилин форель вийняти з духовки, рівномірно засипати бринзою з кунжутом і знову відправити на чверть години в духовку, збавивши відразу ж температуру до 180 градусів.

Готову форель, подавати до столу разом з овочами, хлібом і улюбленим гарніром.