Кутаби з зеленню і сиром

Час приготування: 40 хвилин

Кутаби – коржі з прісного тіста з начинкою із зелені і домашнього сиру, обсмажені на сухій сковороді без додавання масла.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
борошно — 300 г
вода — 300 мл
сіль — 1 ч. л.
мангольд — 200 г
кінза, петрушка, кріп — по 1 пучку
ріпчаста цибуля — 1 шт.
рослинна олія — 2 ст. л.
сир ропні — 300 г
масло вершкове — 100 г
для змазування готових виробів
сіль — 0,5 ч. л.

Як приготувати Кутаби з зеленню і сиром

Кутаби — національне азербайджанське блюдо, адаптоване під власні смаки та уподобання. Зелень може використовуватися яка завгодно: від кропиви та інших городніх бур’янів до звичайних петрушки, кропу і листового салату.

Покроковий рецепт

1

Приготувати тісто заздалегідь (за 1-1,5 години до початку готування). Для цього у холодну воду додати сіль і борошно. Гарненько вимісити тісто на столі, присипаному борошном і потім поставити його в холодильник, загорнувши в харчову плівку на годину-півтора.

2

Для начинки зелень перебрати, вимити її і обсушити. Якщо немає спеціальної сушарки для салатів, можна скористатися паперовими рушниками. Із зелені в мене мангольд (листовий буряк), кінза, кріп, листовий селера.

3

Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, обсмажити в рослинному маслі (я зробила це в мікрохвильовій печі, щоб потім в тій же посуді і робити начинку далі).

4

Нарізати підготовлену свіжу зелень і додати її в обсмажену цибулю. Перемішати і ні в якому разі не солити!

5

Натерти на крупній тертці будь ропні сир типу фети або бринзи.

6

Дістати тісто з холодильника і розділити його на маленькі шматочки, розкачати з них тонкі (3-4 мм) коржі з допомогою качалки.

7


На кожен коржик покласти невелику кількість тертого сиру, а зверху якомога більше нарізаної зелені і трохи солі. Якщо сир дуже солоний, то можна обійтися зовсім без солі).

8

Щільно защипнути краї коржиків, як у чебуреків.

9

Викласти кутаби на суху розігріту сковороду і обсмажити на середньому вогні з одного боку.

10

Перевернути кутаби на іншу сторону і, накривши сковороду кришкою, довести до готовності другу сторону.

11

Готові кутаби складати в глибоку посуд, щедро змащуючи вершковим маслом. Накрити кришкою, щоб готові коржі добре пропарились і стали м’якими. Подавати з салатом зі свіжих овочів або з солодким чаєм.

Дивіться також:  Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами