Квашена капуста (класична)

Страва — квашена капуста, з’явилася давно, коли господині вирішили зберігати овочі на зиму. Просте блюдо, складається з мінімальної кількості інгредієнтів виявилося не тільки смачним, але і корисним.

Інгредієнти

Білокачанна капуста — 5 кг.
Морква — 3 шт.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 1.5 ст. л.
Лавровий Лист — 4 шт.
Перець духмяний (горошок) — 10 шт.
Кмин — 0.5 ч. л.

Як приготувати Квашена капуста (класична)

Існує велика кількість різних рецептів квашення капусти – це скоростигла капуста, капуста з яблуками, з буряком. Ми ж сьогодні приготуємо класичну капусту в натуральному соку без додавання води.

Покроковий рецепт

Капусту шаткуємо або режим ножем на тонкі смужки. Моркву я тру на тертці для моркви по-корейськи.

До капусти додаємо моркву, сіль, цукор, лавровий лист, горошини запашного перцю, кмин.
Прямо на столі капусту добре перемішуємо, але не перетираємо.

Готуємо ємність, я віддаю перевагу каструлю. Щільно закладаємо в неї капусту. Чистим відрізу полотна або серветкою накриваємо капусту, зверху кладемо тарілку і банку з водою для преса.
Така конструкція повинна знаходитися дві доби в приміщенні при температурі 20 — 22 градуси.

Через це час капусту викласти у великий таз і добре перемішати, щоб вийшла з неї гіркоту. Дати постояти з півгодини, скласти назад в каструлю і винести на холод. Через два дні капуста готова.

Така капуста стане відмінною закускою. А так само з такої капусти готують різні страви: начинка для вареників та пирогів, тушкована капуста, капусняк, вінегрет і т. д.
Рекомендую приготувати капусту по цьому рецепту.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Швидкий, смачний і красивий салат з капустою і овочами