Квашена капуста

Квашена капуста «простіше простого» готується багатьма господинями. Але кожна знає, що при заквасці головне настрій, а без нього не варто й починати…

Інгредієнти

Капуста — 2,5 кг
Морква — 3 шт.
Сіль — 3 ст. л.
Перець горошком — 15 шт.
Лавровий лист — 2 шт.

Як приготувати Квашена капуста

Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається, мабуть, навіть дитина. Але результат вас порадує і різноманітить ваш зимовий вечерю.

Покроковий рецепт

Перш за все приготувати всі компоненти. Капуста повинна бути зимових сортів, краще всього белокачанка.

Моркву очистити і помити. А далі починаємо шаткувати капусту на свій смак (більші чи менші).

Коли капуста готова, подрібнюємо моркву на крупній тертці.

Потім до овочів додаємо сіль і спеції і починається найважливіший етап приготування-необходимл перетерти овочі з сіллю до такого стану,поки на робочому столі не з’явиться сік. Саме він надалі дозволить нашим овочів закваситься.

Як тільки виділився сік,можна перекладати нашу капусту в посуд,в якій вона буде сквашиваться. Прибираємо її і ставимо під гніт у приміщення з кімнатною температурою. Як тільки зауважимо,що виділився сік з овочів почав киснути, можна винести в прохолодне місце. У мене процес квашенья займає 5 днів. Але дивіться по своєму смаку. Кожен день потрібно перевертати капустку,поки вона кваситься. Коли квашена капуста готова-прибираємо його в холодильник і використовуємо для потреби. Вона просто незамінна в таких стравах як борщ, вінегрет і т. д. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком