Закуска – шампіньйони мариновані

По смаку як куплені з банки. Дуже смачні!

Інгредієнти

гриби печериці — 1 кг
грибна приправа — 2 с. л.
оцет — 5 с. л.
сіль — 1 ч. л.
цукор — 2 с. л.
олія соняшникова — 50 мг
часник — 4 зубч.

Як приготувати Закуска – шампіньйони мариновані

Дуже смачно, дуже просто і головне недорого! У моїй родині всі люблять гриби в будь-якому вигляді: смажені, тушковані і навіть відбивні з грибів. Тому, і цей рецепт маринованих грибів йде на УРА! Я його готую на всі свята і просто так, як тільки захочеться. Ще їх можна робити для додавання в різні салати. Часник і кількість приправки додаємо, хто як любить. Я напишу так як роблю я, а Ви вже самі собі пробуйте і подивіться, як Вам до смаку будуть, так і будете робити. Ще, часник можна і тиснути через спеціальну чеснокодавку, це кому як сподобається.

Коли приготували грибочки, потрібно щоб хоча б одну добу вони помариновались в холодильнику або холодному приміщенні. А в ідеалі, так взагалі дві доби.

 

Покроковий рецепт

Приготуємо все необхідне


Гриби треба добре вимити і кинути в кип’ячену воду і почекати 5 хвилин, щоб вони покипіли.

Після 5-ти хвилин кипіння виймаємо гриби і остуджуємо. А тим часом нарізаємо часник.

Поки гриби холонуть робимо заправку до них. Беремо оцет, сіль, цукор , приправу грибну і масло — все перемешываем.

Остиглі грибочки перекладаємо в банку або лоток і заливаємо нашої заправкою, доповідаємо часник, закриваємо кришкою і добре струшуємо. І ставимо на добу в холодильник.

Подаємо мариновані просолені грибочки до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Печінковий торт з яловичої печінки