Чеські (карловарські) вафлі

До нового року хочеться приготувати чогось чудового,і,для завершення святкової вечері чудово підходять чеські вафлі,схожі на сніжинки! Присипте їх цукровою пудрою і в дім прийде зима

Інгредієнти

універсальної борошна — 1 3/4 чашки
гранульованого цукру — 1/2 склянки + 1/3 склянки
розпушувач — 2 чайні ложки
солі — 1/8 чайної ложки
яйця — 4 дуже великих
мигдальний екстракт — 1 ложка
екстракту ванілі — 1 чайна ложка

Як приготувати Чеські (карловарські) вафлі

Чеські вафлі ще можуть називатися карловарскими. Це тонкі хрусткі вафлі у вигляді кружка з красивим візерунчастим малюнком.

Передбачається, що назва походить від перекладу – оплатки, тобто платити. Адже ці чудові вафлі дуже схожі на монетки!

Ці вафлі підійдуть для піратської вечірки на дитячому святі. Вафлі можуть стати прекрасною атрибутикою у вигляді монет. А на новий рік, присипавши їх цукровою пудройвы отримаєте гарні сніжинки )).

Покроковий рецепт

1. Нагрійте свою форму-прес для випічки вафель у відповідності з інструкціями виробника.

2. Готуємо тісто для чеських вафель.
Розтопіть масло в мікрохвильовій печі (але щоб воно не кипіло!).

3. У середній мисці збийте яйця і цукор протягом як мінімум трьох хвилин, поки колір не стане світло-жовтим.

4. Додайте своє розтоплене масло, екстракт мигдалю і ванільний екстракт в суміш яєць. Збийте до змішування.

5. Просійте борошно, розпушувач і сіль в невелику миску. Перемішайте всі сухі ингреденты ложкою.

6. Половину сухої борошняної суміші додайте в рідке тісто з яйцями. Перемішайте гумовим шпателем. Коли все гарненько перемішайте, додайте решту суміш борошна.

7. Додержуйтеся інструкцій у посібнику користувача вафель. При необхідності змастіть вашу форму жиром/маслом або збризніть спреєм.

8. Помістіть по одній мірній столовій ложці тесту на кожну з пластин форми (в моїй формі виходять 2 вафлі, тому я викладаю в кожну по ложці).

Дивіться також:  Вафельні трубочки з нутеллою

9. Випікайте вафлі до злегка золотистого кольору або у відповідності з вашими вподобаннями. (Це займе близько 90 секунд, в залежності від вашого агрегату).

10. Використовуйте шпатель, щоб зняти вафлі і перенесіть їх на решітку для охолодження.

11. Продовжуйте випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.

12. Зберігайте охолоджені вафлі в закритому пластиковому контейнері при кімнатній температурі.