Філе сьомги, запечене в мятно-базиліковим соусом

Риба в духовці – корисна і поживна їжа на кожен день.

Інгредієнти

філе сьомги — 800 грам
м’ята — за смаком
базилік — за смаком
цибуля зелена — за смаком
лимонний сік — 1 лимона
сіль — за смаком
перець мелений — за смаком
олія рослинна, кунжутне або оливкова — 2 столові ложки

Як приготувати Філе сьомги, запечене в м’ятно-базиліковим соусом

Риба в духовці – корисна і поживна їжа на кожен день.

Покроковий рецепт

1. Філе сьомги промийте, обсушіть. Можна порізати на порційні шматочки (але тоді скоротіть час запікання в духовці), можна залишити цілою.

2. М’яту, зелену цибулю і базилік дрібно порубаєте. Додайте свіжовичавлений лимонний сік, сіль, мелений перець (за смаком). Так само додайте рослинне, кунжутну олію.

3. Рибне філе викладіть на деко, застелене фольгою або папером для випічки. На рибу викладіть приготований зелений соус.

4. Розігрійте духовку до 170 градусів і поставте запікатися сьомгу на середньому рівні. Готується риба швидко! Якщо невеликі шматочки — 15 хвилин, якщо близько 1 кг цілого філе — близько 50 хвилин (все залежить від ваги філе і вашої духовки).

5. Подавайте запечену сьомгу оточенні з лимоном і притрусивши січеною зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажена в майонезі річкова риба