Фрікасе з курки

Ніжне, пікантне і вершкове страву — фрикасе.

Інгредієнти

Куряче філе — 350 гр.
Гриби — 200 гр.
Цибуля — 1 шт.
Перець болгарський — 2 шт.
Сметана — 100 гр.
Вершкове масло — 50 гр.
Чебрець — 3 шт.
Орегано — 1 / 2 ч. л.
Сіль — 1 ч. л. за смаком
Перець — 5 гр. за смаком

Як приготувати Фрікасе з курки

Фрікасе – старовинна страва родом з Франції. В буквальному перекладі воно означає вершкове рагу з курки і білого соусу за смаком. У фрікасе додають овочі, гриби, нарізаний картопля і зелень. Смак такого страви дуже ніжний – курка і грибочки насичуються ароматами і смаками сметани і вершкового масла, чебрець і базилік додають страві аромату і незвичайного пряного смаку. Всі компоненти страви відмінно поєднуються і створюють ароматний тандем грибочків, курки, цибулі, перцю і сметанного соусу. Таке блюдо легке і відмінно поєднується з картоплею. Лісові гриби в такому блюді набагато пахучіше і надають фрікасе особливий пікантний смак… Спробуйте різні поєднання фрікасе і знайдіть свій улюблений варіант цього французького рагу.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для фрикасе. Вимити курячу грудинку, перець і гриби. Якщо використовуєте заморожені відварні лісові гриби, то їх відразу можна обсмажувати. Якщо ж сирі гриби — їх необхідно відварити до готовності. А ось печериці відварювати не потрібно.

Вимите куряче філе нарізати на великі слайсы або нарізати кубиком.

Розтопити на розжареній глибокій сковорідці шматочок масла.

Помістити шматочки курки в сковороду і обсмажують до рум’яного кольору.

Додати до курячої грудинці гілочки чебрецю, орегано і базилік.

Нарізати великими скибочками лісові гриби.

Нашаткувати півкільцями цибулину.

Я використовую заздалегідь відварені лісові гриби — білі і маслюки, в такому нагодою, варто відправити гриби відразу ж обсмажуватися до курячого філе. Томити гриби з куркою, поки не випарується зайва волога з грибів.

Дивіться також:  Печеня з куркою і грибами

Нашаткувати кубиками перець і додати до страви тушкуватися. Перець можна додавати за бажанням, це додатковий компонент страви. Також можна замінити болгарський перець морквиною.

Залити страву сметаною або жирними вершками. Додати 100 мл води і тушкувати страву в сметані близько 10 хвилин. Якщо соус занадто багато, або ви використовуєте рідкі вершки — додайте до страви столову ложку борошна, яка затягне соус.

Подавати фрікасе до столу з картопляним порі, запеченою картоплею або овочевим гарніром. Приємного апетиту!