Кава по-карибськи

Смачний і ароматний гарячий кави.

Інгредієнти

Кава мелена — 2 ч. л.
Вода — 1 ст. л.
Ром — 25 мл
Суміш прянощів — 1/2 ч. л.
Мускатний горіх мелений — щіпка

Як приготувати Каву по-карибськи

Кава по-карибськи – це наваристий, інтенсивний і смачний напій з темним ромом. Таку каву підійде для холодного зимового ранку в неділю, коли хочеться зігрітися і не треба нікуди поспішати. Перед додаванням рому, напій потрібно трохи остудити, щоб зберегти алкоголю в напої. Якщо ж ви хочете, щоб кава зберіг тільки аромат і смак рому – додайте його відразу ж після кипіння, тоді алкоголь просто випарується, але подарує приємне зігріваюче відчуття. Ром можна замінити на ромову есенцію, так і на інший вид алкоголю – лікер або віскі. Кава по-карибськи можна подавати з морозивом, збитими вершками і навіть молоком – тоді напій набуває характерну різновид – латте, айріш або ж гляссе.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для кави по-карибськи. Краще всього використовувати темний вигляд рома, так як саме він насичує кави глибоким ароматом.

Необхідну кількість чорного меленого кави засипати в турку. Я використовую кави середнього обсмажування.

Залити каву водою і додати половину ложечки суміші спецій — кардамону, мускатного горіха, гвоздики і кориці.

Коли кава закипить, додати до нього ложку холодної води, щоб вся гуща осіла. Залишити кави на 5 хвилин.

Додати половину чарки темного рому до кави. Залишити на пару хвилин.

Гарячий напій готовий до подачі на стіл. За бажанням, можна додати кульку морозива або збиті вершки. Приємного кавування!

Дивіться також:  Кава-Пудинг з насінням чіа