Кисіль з чорниці

Кисіль з чорниці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Кисіль з чорниці

Смачний і корисний напій – кисіль – виходить з чорниці. Щоб зварити чорничний кисіль, потрібно взяти 3 склянки ягід (підійдуть навіть заморожені), ложку з гіркою крохмалю (кисіль буде густіше, якщо покласти крохмалю побільше), 200 г цукру, 4-5 склянок гарячої води і склянку холодної, щіпку лимонної кислоти.

Перебратую чорницю промивають, дають обтечь. Потім виливають в каструльку з ягодою склянку гарячої води і нагрівання на малому вогні, дають 5 хвилин проваритися. З ягід зливають рідину і протирають через сито.

Масу з’єднують з відваром, кладуть цукор, доливають окріп, що залишився і ставлять на вогонь. Для яскравості відвару і поліпшення смаку додають кислоту.

Крохмаль ретельно розмішують в холодній воді. Виливають суміш тоненькою цівкою в каструлю, акуратно помішуючи ягідну масу. Чекають закипання і відразу знімають з вогню.

Кисіль охолоджують при закритій кришці. Інакше утворюється щільна кисельная плівка на поверхні напою.