Куряче філе з ананасом і гарніром з печеного гарбуза

Запечена курка з ананасом під сиром – дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти

Куряче філе — 3 шт.
Ананас консервований — 1 банка.
Сир твердий — 200 гр.
Майонез — 100 гр.
Спеції — за смаком.
Гарбуз — 400 гр.
Соєвий соус — 1ст.л.
Мед — 1ч.л.
Гірчиця — 1 год.л.

Як приготувати Куряче філе з ананасом і гарніром з печеного гарбуза

Запікаємо курку в духовці з консервованим ананасом і під шапкою з твердого сиру.
Це екзотичне поєднання родом з східної кухні. Хоча в наших краях, воно вже давно вважається звичним.

Суховатое куряче м’ясо в поєднанні з соковитим ананасом та сиром набуває м’якість, ніжність і незвичайний смак. До цієї страви пропоную подати гарнір з печеного гарбуза. Мариновану гарбуз можна запекти на деко з м’ясом. Таке поєднання надає страві легкість і незвичайність. Готується дуже швидко і просто, а результат чудовий. Це може бути приємним легким обідом або вечерею. Так само подати таке блюдо не соромно і на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Куряче філе наріжте тонкими пластинами. Злегка відбийте з двох сторін. М’ясо курки дуже ніжне, тому варто відбивати акуратно, щоб не пошкодити волокна.

Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і замаринуйте в спеціях з медом, гірчицею і соєвим соусом.

На деко застелений пергаментом, викладіть відбиті шматочки курки, приправте кожен шматочок спеціями (я використовую сіль і чорний мелений перець) і змастіть тонким шаром майонезу.

Наверх викладіть шматочки ананаса, рівномірно розподіляючи їх по поверхні м’яса і накрийте тонкими слайсами твердого сиру.

Поряд з куркою можна запекти і гарбуз. Викладіть мариновану гарбуз поруч із м’ясом. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Ось і все, ніжна курочка з ананасом і гарбузом готова. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Курячий шашлик в духовці на деку